BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

İşte Demirtaş'ın hiç unutamadığı anısı

Selahattin Demirtaş, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı.

Abone ol
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim yarışının adil olmadığını savundu. Gül'ün cumhurbaşkanlığı görev sürecinde ayrımcılık yapmadığını söyleyen Demirtaş, bir dönem ırkçılığa varan bir ayrımcılıkla karşılaştıklarını ifade ederek, kızına yapılan bir mualemenin kendisini derinden yaraladığını anlattı.

Selahattin Demirtaş, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını çevapladı. Demirtaş için açılan #DemirtaşınFarkı hashtag'i ise program boyunca Türkiye gündeminde birinci sırada kaldı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi boyunca ayrımcılık yapmadığını söyleyen Demirtaş, karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak kızının yaşadığı bir olayı izleyicilerle paylaştı.  

"IRKÇILIKLA ÇOK KARŞILAŞTIK"

Kızının kreşe gittiği dönemde bir gün almaya gittiğini anlatan Demirtaş, tüm çocukların ayakkabılarını görevlilerin giydirdiğini; ancak kızının ayakkabılarını giydirmediklerini, komşularının ise çocuklarıyla oynamalarına izin vermediklerini söyledi. DTP milletvekili olduğunu, ayrıcalık beklemediğini ama bu muamelenin yanlış olduğunu ifade eden Demirtaş, kızıma, 'her zaman sen mi giyiyorsun ayakkabılarını' dedim. 'Evet baba' dedi. Yani zamanında ırkçılıkla çok karşılaştık" diye konuştu.

"ADAY VAR AMA MALINI SAKLIYOR"
 
Programda cumhurbaşkanlığı yarışının adil şartlarda geçmediğini örneklendirerek anlatan Demirtaş, şunları söyledi:

"Başbakan sanki tanınmayan biri, bütün Türkiye'de büyük bir panikle kendini gösterme çabası, billboardlar, raketler... Üçümüz birlikte canlı yayına çıkmalıydık. Danışmanlar prompter olmadan. Kalibrenin, kalitenin ortaya çıkacağından çekindi. Bir Cumhurbaşkanı adayı var ama malını saklıyor. Böyle olur mu? Şeffaflık gerekir.
 
Başbakan bir yerde miting yapacaksa ona çok kolay, altında devletin uçağı var. Atlar, ülkenin bir ucundan öbür ucuna gider. Başbakan büyük bir medya ağına zaten sahip, bir de TRT mevzusu var. Adım atsa, trak canlı yayına geçiyorlar. Bugün Adana Valiliği eskort vermedi bize, "Devletin olanaklarını adaylara kullandırtmayız" demiş.

"İLKELERİMİZE OY İSTİYORUM"
 
Artık bir apartmanda bile insanlar "Komşum Alevi mi, Kürt mü" diye bakıyor. O hale getirildi. Bu sürgit iktidara yarıyor. Başbakan anketlerinde kendisine oy verenlerin etnik kimliklerini, mezheplerini sorduruyor. Gürcü olsan ne olur, Kürt olsan, Türk olsan, Ermeni olsan ne olur? Yeterince çekmedik mi? Kesintisiz acıları dindirmenin zamanı gelmedi mi? Ben kimliğimi inkar ederek aday olmadım, ama kimliğime oy istemiyorum. Ben, ilkelerimize oy istiyorum.