BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fatih'te tarihi bina çöktü

Fatih’te tarihi ahşap bir binanın, bitişiğindeki başka bir tarihi yapının üzerine çökmesi sonucu evde bulunan 4 kişi göçük altında kaldı.

Abone ol

Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Çökme tehlikesi bulunan binanın aylar önce belediye başkanına bildirildiği, buna rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı iddia edildi.

Olay, saat 01.30 sıralarında Derviş Ali Mahallesi Vaiz Sokak üzerinde meydana geldi. 3 katlı tarihi ahşap bir binanın, bitişiğinde bulunan başka bir tarihi binanın üzerine çökmesi sonucu evde uyuyan Hanife Sertaş (40), Gülsüm Esmeray (55), Uğur Sertaş (18) ve Tayfun Sertaş (12) göçük altında kaldı. Sokak sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu, Hanife Sertaş, Uğur Sertaş ve Tayfun Sertaş göçük altından kısa sürede çıkarılarak çevredeki hastanelere sevk edildi. Enkaz altında sıkışan Gülsüm Esmeray ise itfaiye ekiplerinin yaklaşık 40 dakika süren çalışması sonucu çıkarılarak ambulansla hastaneye sevk edildi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yaralıların enkazdan çıkarıldığı sırada yakınları sinir krizleri geçirdi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

"BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DEMİR’E BİZZAT SÖYLEDİM, İLGİLENECEĞİM DEDİ AMA İLGİLENEN OLMADI"

Göçük esnasında dışarıda olan baba Bahri Sertaş, binadan zaman zaman tuğlaların düştüğünü ve olayı belediye başkanına bildirdiğini söyledi. Belediye Başkanı Mustafa Demir’in bizzat ilgleneceğini söylediği halde herhangi bir işlemin yapılmadığını belirten Sertaş, “Yıkıldı yıkılacaktı zaten. Kaç kere başvurduk. Resim çektirdik yolladık. Mustafa Demir’e birebir söyledim ben heykel açılışına geldi burada Edrinekapı’da. Oraya geldi ben direkt gittim yanına böyle böyle dedim. Ben az ilerde oturuyorum dedim. Bir bina var dedim duvar üstümüze yıkıldı yıkılacak dedim. Biz ailecek yaşıyoruz burada 5 kişi. Tamam bizzat ilgileneceğim dedi not aldı hatta. Hiçbir şey olmadı. Bir sene oldu olmadı yani” dedi.

İtfaiye ekipleri tedbir amacıyla olay yerindeki bekleyişini sürdürüyor. Olay yeri ve çevresini şeritle kapatan polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.