BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O polis 27 saatlik gözaltıyı anlattı!

Murat Turan, 27 saatlik gözaltı sonrası serbest bırakıldı. Turan, gözaltında yaşadıklarını anlattı.

Abone ol
"Paralel yapı" iddialarıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan komiser Murat Turan, 27 saatlik gözaltı süresinde yaşadıklarını anlattı. 17 ve 25 Aralık süreci sonrası Van'ın Başkale ilçesine tayin edildiğini ve ardından da gözaltına alındığını söyleyen Turan, gözaltı sürecinde kendisine sadece sol örgüt üyesi olduğu belirtilen bir kişiyi neden dinlediğine ilişkin soru sorulduğunu ardından da serbest bırakıldığını anlattı. 

Yaklaşık 1-1,5 ay önce Van'ın Başkale ilçe Emniyeti'ne tayin edilen Murat Turan, emniyetteki ifadesinin  ardından serbest bırakıldı. Emniyet çıkışı gözaltına alınma süreci ve gözaltındaki sorulan soruların ne olduğunu söyledi.

ÇATIŞMADA YARALANDI

Turan'ın operasyon öncesi ekip halinde Başkale'de kaçakçıların saldırısına maruz kaldığı ve sağ kulağından yaralandığı için raporlu olduğu belirtildi. Ailesiyle Ankara'ya giderken hakkında yakalama kararı çıkarıldığını söyleyen Turan şunları söyledi:

"Yolda yakalama kararı çıktığını öğrendim. Ekipler plakamızın peşine düşmüşler sanki biz kaçakmışız gibi. Halbuki sabah Başkale'ye gelen ekiplere nerede olduğumuzu söyledik. Ağrı'da olduğumuzu, Ankara'ya gittiğimizi, istenirse Ağrı'da teslim olabileceğimi ifade etmeme rağmen beni Van'a göndermeye  çalıştılar. Bende Van'a gitmekse Ankara'ya giderim dedim. Demek ki böyle takdir görülmüş ki Erzincan'da polis arkadaşlar beni yakaladı." dedi.

UÇAKLA İSTANBUL'A

Ailesi ve arabasını bırakarak Erzurum'dan uçakla İstanbul'a getirilen Turan, gözaltı sürecinde görevden alındığını söyledi. Turan, "27 saatlik gözaltı süresi içerisinde görevden alınmışım, yeni öğrendim. Silahımı ve kimliğimi teslim etmediler."

"ÖRGÜT ÜYESİNİ NEDEN DİNLEDİN?"
 
Murat Turan, sorguda kendisine sol örgüte yardım yataklıktan dolayı hakim kararıyla dinledikleri polis memuru hakkında soru sorulduğunu söyledi. Turan, "Sol örgüte yardım yataklı ettiğine dair örgütün kendi raporlarında olan biri. O raporları etkileyen polis memurunu dinlediğimize dair cep telefonunu dinlendi. Başka bir şey yok. Hakim kararı alınmış bir şekilde dinlenildi. Konu adlı boyuta dönüştürmüş şahıs gözaltına alınmış." dedi.