BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.437,91
HABER /  EKONOMİ

Hükümette Bank Asya krizi mi var?

Hükümette Bank Asya krizi mi yaşanıyor? Başbakan Erdoğan ve Ali Babacan'ın farklı açıklamaları kafaları karıştırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Ankara kulisleri Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Asya Bank çıkışını konuşuyor!

Başbakan Erdoğan'ın bankaya yönelik olumsuz açıklamalarının aksine, Babacan'ın Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı almak için banka yönetimiyle görüştüğünü söyledi.

Bu açıklamaların ardından, bankanın borsadaki hisselerde yüzde 8'lere varan bir artış yaşandı.

ERDOĞAN'DAN BANK ASYA ÇIKIŞI

17 ve 25 Aralık süreci sonrası tüm dikkatlerin üzerinde yoğunlaştığı Bank Asya'dan kaçışlar başlamış hatta bazı kesimler BDDK'nın bankaya el koyacağını bile iddia etmişti. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan da Bank Asya ile ilgili konuşmuş ve durumunun kötü olduğunu söylemişti. Erdoğan, Mersin programı sonrası gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplarken, bankanın mali durumunun iyi olmadığını ve varlıklarını satışa çıkararak likiditelerini artırma gayretinde olduğunu belirtmişti. Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında bankanın hisse satışlarında bir süre baskı oluşmuş ve hisselerde yüzde 5'lik bir kayıp yaşanmıştı. ERDOĞAN NELER SÖYLEDİ- TIKLAYIN

BABACAN'DAN SÜRPRİZ ÇIKIŞ

Bu açıklamalardan günler sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan sürpriz bir açıklama geldi ve Bank Asya'nın satışı ile ilgili olarak Ziraat Bankası yönetiminin görüşme başlattığını duyurdu. Babacan, henüz bu görüşmelerin neticelenmediğini; ancak neticelenirse arzu ettikleri bir durumun gerçekleşeceğini söyledi. BABACAN'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

HİSSELERİ YÜZDE 8 DEĞERLENDİ İDDİASI

Babacan'ın bu açıklamaları Ankara'ya da bomba gibi düştü. Erdoğan'ın Bank Asya ile ilgili olumsuz açıklamaları sonrası ekonomi yönetiminin en tepesindeki bir ismin olası satın almayla ilgili bu sözleri, Bank Asya'nın hisselerini de uçuşa geçirdi. İddialara göre Babacan'ın bu açıklaması sonrası bankanın hisseleri yüzde 8 değer kazandı.

YİĞİT BULUT DEVREDE

Günün sürpriz açıklaması ise Başbakan Erdoğan'ın ekonomi danışmanı Yiğit Bulut'tan geldi. Bulut, katıldığı bir televizyon programında Ali Babacan'ı yalanlarcasına, böyle bir görüşmenin olmadığını söyledi. Bank Asya ile ilgili böyle bir haberin, bankanın hisselerini yükselişe geçirdiğini söyleyen Bulut, Erdoğan'ın böyle bir satışa izin vermeyeceğini, BDDK'nın alacaklı takibi başlatılan böyle bir banka ile ilgili denetim yapabileceği imasında bulundu.