BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.402,21
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Karamanın içi rahat

Deniz Feneri e.V davası sürecinde bazı iddiaların odağı olan Zekeriya Karaman, Nuriye Akman'a konuştu.

Abone ol

Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Almanya'da yaşananları dolandırıcılık olarak değil iş kazası olarak görüyor.

Nuriye Akman'a konuşan Karaman, Gürhan'la ticari ilişkilerinin olduğunu ve iki şirkette ortak olduklarını söyledi.

Davada ceza alan Mehmet Gürhan ile ilişkilerini hiçbir zaman inkâr etmediklerini anlatan Karaman, "Bizim Mehmet Gürhan'la tamamen ticarî boyutta ve şirketlerle sınırlı bir ilişkimiz var." diyor.

Son olarak gündeme getirilen Mehmet Gürhan'ın vekaletname vererek yetki ve sorumluluklarını devretmesinin, Almanya ile alakasının olmadığının altını çiziyor.

Türkiye'deki bir şirkette bulunan hisselerin devri için vekâletnamenin çıkartıldığını savunuyor. Evrakın sahte olduğu konusunu da araştırdığını belirtiyor.

Davanın Alman hakimin, Mehmet Gürhan'ın, Karaman'ı korumak için suçları üstlendiği şeklindeki kanaatini ise net bir dille reddediyor: "Korunmaya ihtiyacımız yok."

Karaman, ceza alan kişilerin bağışçılardan özür dilemesini ise başka türlü yorumluyor:

Viyana'daki öğrenci binası Deniz Feneri eV. için yapılan depo sosyal amaçlı dairelerin Deniz Feneri eV. parasıyla alınıp Deniz Feneri eV.'ye kayıtlanmamasından dolayıdır.

Ceza alan 3 Kanal 7 çalışanını da işte böyle tarif ediyor:

Mehmet Gürhan 1995'te kurumumuzda çalışmaya başlayan, oradaki temsilci arkadaşımızın vefatı sonrasında onun yerine geçen ve yakından tanıdığımız, tanıştığımız hem ortaklığımız olan, aynı zamanda da Avrupa'daki şirketlerimizin sorumlusu olan bir arkadaşımız.

Firdevsi Ermiş 2002 veya 2003 yıllarında Mehmet Gürhan'ın bir başka şirkette çalışırken muhasebe sorumlusu olarak bulup şirkette istihdam ettiği bir arkadaş.

Mehmet Taşkan da üç veya dört yıl önce demin bahsettiğim gemi şirketinde pazarlama elemanı olarak çalışırken şirketin kapanması üzerine bizdeki pazarlama şirketinin sorumlusu olarak yine Mehmet Gürhan'ın bulduğu ve istihdam ettiği bir arkadaşımız. Her iki arkadaşımızla da ilişkimiz çalışan-işveren ilişkisi çerçevesindedir.

Onların muhataplıkları da bize değil Mehmet Gürhan'a karşıdır. Çünkü Almanya'daki şirketlerin sorumlu genel müdürü Mehmet Gürhan'dır. Biz tabii ki Mehmet Gürhan'a her zaman güvenmişizdir.