BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,75
ALTIN 2.407,49
HABER /  GÜNCEL

Camiye koltuk koydular

İhsan Doğramacı'nın tartışılan camisi ibadete açıldı. Ancak arka bölümdeki koltuklu bölüm dikkat çekti.

Abone ol İhsan Doğramacı'nın, babası adına Bilkent'te yaptırdığı "Doğramacızade Ali Paşa Camii" ibadete açıldı.

Son derece modern olarak inşa edilen caminin bir bölümüne koltuklar monte edildi. Doğramacı sağlık sorunlarını gerekçe göstererek koltukta oturarak teravih namazını kıldı.
 
 İbadete açılan caminin içinden görüntüler için TIKLAYIN


BAKANLAR AKIN ETTİ

Camide düzenlenen Kadir Gecesi programına İhsan Doğramacı'nın yanısıra Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönü l, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile RTÜK Başkanı Zahid Akman da katıldı.

BARDAKOĞLU BEĞENDİ

Caminin Mimarı Erkut Şahinbaş'ı da tebrik eden Bardakoğlu, 21. yüzyılda yeni yeni mimari tarzlara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bardakoğlu, "Buranın mimarisine uygun şekilde din hizmeti vermeyi arzu ederiz. Elbirliğiyle aksamadan din hizmeti sunarız."

CAMİDE YOK YOK

12 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen ve kullanım alanı 4 bin 500 metrekareyi geçen camide 5 bin metrekare de yeşil alan ve çevre düzenlemesi bulunacak. Kubbesi tamamlanan ve minaresinin yapımı devam eden camide konferans ve sergi salonları da olacak. Bu şekilde camide bir taraftan ibadet edilirken diğer taraftan dinî ve ahlakî konularda konferans ve paneller düzenlenecek. Camide abdest için soğuk ve sıcak su tertibatı, yaşlı ve engelliler için asansör ve yürüyüş bantları da yer alacak.