BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Zeka bu işte! İhram ilacı icat edildi

Hacca gidecekler için domuz gribini önleyici ihrama uygun ilaç icat edildi. Üretici firma vekillere tanıtım yaptı.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA – Domuz Gribi nedeniyle Hac ve umre ziyaretlerinin iptal edilmesinin tartışıldığı günlerde, bir firma hacca gidecekler için ihrama uygun ve domuz gribini önleyici ilaç icat etti ve satışına başladı. Dini herhangi bir sakıncası olmadığı ve ihram kurallarına uygun olduğu belirtilen ilaç, TBMM’de milletvekillerine de tanıtıldı.

Hacca gidecek milletvekillerinin domuz gribine korunması amacıyla bu özel ürünün tanıtımı TBMM kampusünde yapılmaya başladı. Milletvekillerinin odalarına dağıtılan bir broşürle tanıtılan ürününün su ve sabun kullanmadan elleri temizleyerek domuz gribine karşı koruduğu iddia ediliyor. Ürünün “alkolsüz” olduğu ve hac görevini bozmayacağı notu da düşülüyor.

İHRAM KURALLARINA UYGUN
Esenler Grup İlaç Kozmetik Ürünler ve Tıbbi Cihazlar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından, milletvekillerine dağıtılan broşürde, “Hac farizesi sırasında domuz gribine karşı odiomed antibakteriyel el ve vücut temizleyici” denilerek, şu bilgiler veriliyor:

“Muhterem hacı adayları önümüzdeki günlerde kutsal topraklarda hac farizesi için gideceksiniz. Kutsal hac farizesi sırasında herhangi bir mikrop ve virüse (kuş gribi, domuz gribi vb…) maruz kalmayın. Su, sabun, havlu kullanmadan kendinizi ve çevrinizi koruyun. Alkolsüz, kokusuz. İhram kurallarına uyun. Yüzde 100 etkisi klinik olarak kanıtlanmıştır. Sağlık Bakanlığı onaylıdır. Ayrıntılı bilgi için bizi arayın”

Broşürler, hac kaydı yaptıran milletvekillerinin Meclis’teki odalarına bırakılarak ürün tanıtımı yapıldı. Bu yıl hacca gidecek olanlara Diyanet işleri Başkanlığı da, maske dağıtacağı gibi, hala alım çalışmaları süren domuz gribi aşısı yapmayı da planlıyor.