BIST 10.180
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.403,30
HABER /  EKONOMİ

Zarar açıklayan Bank Asya'dan güven mesajı

Salı günü 2014'ün üçüncü çeyreğinde zarar ettiğini açıklayan Bank Asya'dan müşterilerine ve sektörü güven mesajı geldi.

Abone ol

2014 yılının üçüncü çeyreği için 301 milyon lira net zarar açıklayan Bank Asya'dan 'her şey yolunda' mesajı geldi.

Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, bankanın faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürüttüğünü belirterek, "Güçlü bir özkaynak yapısı olan Bankamız, sektör ortalamasının üzerinde sermaye yeterlilik rasyosuna sahip" dedi. 

YENİDEN YAPILANMAYA GİDİYOR

Yaşanan zorlu süreçler sonrası Bank Asya istikrarlı bir yapı tesis etmek için mali yapısında yeniden düzenlemeye gitti. bu planlamalar doğrultusunda yeniden şekillendirdi. Global ölçekte finansal sektörün yeni bir düzlemde tekrar oluştuğu 2014 yılında, Bank Asya'nın finansal büyüklüğünde meydana gelen daralmaya bağlı olarak, karlılığı azaldı.

Banka, aktif kalitesinin artırılması için sürdürülen çalışmalar doğrultusunda ayrılan kredi karşılıkları sonrasında yılın ilk 9 aylık dönemdeki zarar açıkladı. bank asya genel müdürü ahmet beyaz.jpg

Zarar açıklaması sonrası Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz'dan başka müşteriler olmak üzere sektöre güven mesajı geldi.

2,2 Milyar TL’lik özkaynağı ve yüzde 18,32’lik sermaye yeterlilik rasyosu ile faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Beyaz, "Güçlü bir özkaynak yapısı olan Bankamız, sektör ortalamasının üzerinde sermaye yeterlilik rasyosuna sahip. Bank Asya'nın aktif toplamı 16,5 Milyar TL seviyesinde gerçekleşirken nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye sağladığımız finansal destek 20,3 milyar TL seviyesine ulaştı" dedi.

Açıklamada ayrıca, "Türkiye’nin her yerinde kaliteli, hızlı ve müşteri memnuniyetini esas alarak hizmet sunan, güçlü özkaynakları ve insan kaynağı ile sektörün önemli bir oyuncusu olan Bank Asya, tüm şube ve personeli ile faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürüyor" denildi. 

GEÇEN YIL KAR BU YIL ZARAR

RASYO NEDİR?
Rasyo, işlemenin yapısı ve işletme faaliyetlerinin verimliliği hakkında bilgi veren rakamlardır. Rasyolar, işletme kararlarının etkinliğini arttırmaktadırlar.

Geçen yılın 3. çeyreğinde 60,6 milyon lira net kar elde eden Bank Asya, bu yılın aynı döneminde 301 milyon lira net zarar ettiğini duyurdu

Bank Asya'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) salı günü yayımlanan 9 aylık konsolide olmayan mali tablolarına göre, banka bu yılın 3. çeyreğinde 300 milyon 955 bin lira net zarar etti. Banka, geçen yılın 3. çeyreğinde 60 milyon 575 bin lira net kar elde etmişti.

Yılın 9 aylık döneminde de 249 milyon 565 bin lira net zarar açıklayan Bank Asya'nın, geçen yılın aynı döneminde net karı 160 milyon 887 bin lira düzeyinde gerçekleşmişti.

Bankanın 2013 yılı sonunda 27,8 milyar lira düzeyinde bulunan konsolide olmayan aktif toplamı ise bu yılın 3. çeyreği sonu itibarıyla 16,5 milyar liraya indi.

Bankanın kredi ve diğer alacaklar değer düşüş karşılığında ise yükseliş kaydedildi. Geçen yılın 9 aylık döneminde 380,4 milyon lira düzeyinde bulunan kredi ve diğer alacaklar değer düşüş karşılığı, bu yılın aynı döneminde yüzde 115 artışla 818,2 milyon liraya ulaştı.