BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Zamlara onlar çok sevindi

Uyuşturucu ve Alkol Bağımlılığıyla Mücadele Derneği Başkanı Mustafa Güney, alkole yapılan zamlardan mutlu oldu.

Abone ol

Uyuşturucu ve Alkol Bağımlılığıyla Mücadele Derneği Başkanı Mustafa Güney, ÖTV düzenlemeleriyle alkollü içeceklerde vergilerin yükseltilmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, ''Alkol alan birçok kişi bu zamlardan sonra alkolü bırakacaktır'' dedi.

ZAM ZEHİRE GELİYOR

Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada bazı mallara uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarının değiştirilmesiyle alkollü içeceklerden alınan verginin arttırılmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, ''Alkol alan birçok kişi bu zamlardan sonra alkolü bırakacaktır. Gelen zam alkole değil, aslında zehire geliyor'' yorumunu yaptı.

Alkollü içeceklerdeki vergilerin yükselmesiyle kaçak alkol üretimlerinin de hareketlenebileceğine dikkati çeken Güney, ''Normalde de kaçak olarak gayrı sıhhi ortamlarda korsan alkol üretip, satıyorlar. Ama fiyat artışlarının ardından kaçak alkol piyasasının da hız kazacağını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

Güney, kaçak olarak alkol üretimi yapanlara verilen cezaların arttırılması gerektiğine dikkati çekerek, ''Bu simsarlara verilen cezalar arttırılmalı. Sadece vatandaşlarımız değil, özellikle yaz aylarında ülkemize gelen turistler de maalesef etkileniyor'' dedi.

Uyuşturucu ve Alkol bağımlılığıyla mücadele için kendilerine Türkiye'nin her yerinden yardım isteği geldiğini ifade eden Güney, şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye'nin her yerinden yılda binin üzerinde bağımlılıktan kurtulmak isteyenler internet sitemiz ya da telefon yoluyla bizlere başvuruyor. Hatta geçenlerde Amerika'dan gelen bir ailenin çocuğu bize başvurdu, tedavisi için elimizden geleni yaptık. Biz bağımlıları çeşitli merkezlere yönlendirerek, tedavilerine vesile olmaya çalışıyoruz.''

BAĞIMSIZLIK KÖYÜ KURULACAK''

Güney, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı tedavisinin uzun süreli ve kararlı bir tedavi olduğunun altını çizerek, bu kapsamda en kısa sürede ''Bağımsızlık Köyü'' adıyla bir köy kurmayı planladıklarının bilgisini verdi.

Hastanenin dışında, sakin, temiz havaya sahip bir doğal, spor alanları olan bir ortamda bu projeyi hayata geçirmek istediklerini söyleyen Güney, ''Burada bağımlı olanların tedavisine yardımcı olunacak, bağımlı olmayanlara da burada uyuşturucu ve alkol bağımlılığının zararları ile ilgili bilgilendirme hizmetleri sunacağız'' dedi.

Güney, bağımlılık tedavisi görenlerin taburcu olduktan sonra eski muhitlerine giderek yeniden bağımlı olması ihtimalinin de olduğuna dikkati çekerek, ''Ama böyle bir köy yapabilirsek tedavi olan bağımlılar burada tedavisine devam edebilir. İnşallah projenin en kısa sürede hayata geçmesini planlıyoruz'' diye konuştu.

Uyuşturucu ve alkol bağımlılığının şiddetle veya tecritle çözülemeyeceğini belirten Güney, bağımlılık tedavisinin ardından muhit değişikliğinin tedavinin amacına ulaşması için son derece önemli ve şart olduğunu kaydetti.

Kendisinin de tedavi görmüş, eski bir bağımlı olduğunu ifade eden Güney, gençlerin birçok televizyon programından etkilenerek umuma açık yerlerde içki içtiğine dikkati çekerek, ''Gençlerimiz maalesef dizilerden ya da çevresinden görüp, özenerek bu kötü alışkanlıklara başlıyor. Bu konuda uygulanan denetimlerin arttırılmasını istiyoruz'' diye sözlerine ekledi.