BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK kışı hareketli geçirecek!

PKK'nın Tunceli'de, Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun 'a suikast düzenlemesinin ardından, gözler, PKK'nın yeni eylemlerine çevrildi

Abone ol

PKK son günlerde yaptığı eylemlerle birlikte bu kışı hareketli bir şekilde geçireceği öğrenildi. Radikal Gazetesi'nden İsmail Sağıroğlu'nun haberine göre; PKK ’nın nerede ve nasıl saldırılar düzenleyeceğini ortaya çıkarmaya çalışan istihbarat birimleri, örgütün Kandil ’deki üst yönetimi, militanlardan özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ses getirecek eylemler yapmasını öğretmenlerin kaçırılmasını istiyor.

MEMURLARI KAÇIRACAKLAR

Buna göre PKK’lılardan, Hakkâri, Şırnak , Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerindeki adliye, vergi dairesi ve devlet kurumlarının kundaklanması, basılması ve bölgede görev yapan memurların tehdit edilmesi ve kaçırılmaları isteniyor. İstihbarat birimleri ayrıca, PKK’nın kış döneminde Türkiye ’ye sokacağı 50-60 kişilik bir grupla ülke geneline yayılarak il ve ilçelerde eylem yapmayı; İran sınırından sızmalar ile de karakollara saldırı yapmayı planladığını belirledi.