BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Zaman'ın Mahmut Tanal iddiası doğru mu?

İstanbul'daki olaylı 1 Mayıs gösterilerine CHP'li vekil Mahmut Tanal damgasını vurdu.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, yumruk attı mı yoksa polisten dayak mı yedi? Görüntülerde CHP'li vekil polise yumruk sallıyor.

1 Mayıs olaylarının manşete taşındığı yazılı basında Tanal'ın arbede görüntüleri medyayı ikiye böldü. Doğan medyası ve cemaat medyasına göre Tanal darp edildi.

Zaman si 1 Mayıs haberinde "Polisin darp ettiği CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da yaralandı." diye yazdı. Hükümete yakın gazeteler ise Tanal'ın polise yumruk attığını iddia ettiler.

Peki görüntüler ne diyor? Beşiktaş'ta TOMA önüne yatan Tanal'a ne oldu? Olayı değerlendirmek için elimizde sadece İHA'nın geçtiği görüntüler var.

GÖRÜNTÜLERDE NE VAR?

Polis Tanal ile birlikte TOMA'nın önüne oturanları kaldırmaya çalışıyor. Tanal, tüm gücüyle polise direniyor. Polis, diğer eylemcilerle birikte vekili çekip oradan uzaklaştırmak istiyor.

Tanal, önündeki eylemciyi polise teslim etmemekte kararlı görünüyor. İtiş kakış sırasında Tanal'ın gözlüğü yere düşüyor. Tanal, görüntünün 27. saniyesinde eylemciyi almak isteyen polisi eliyle kuvvetli bir şekilde itiyor.

YUMRUK ATIYOR

Görüntünün 29. saniyesinde eylemciye odaklanan polis, Tanal'ın önündeki göstericiye yumruk atıyor, ardından vekil polise yumruk sallıyor.

Olaylar durulduktan sonraki karelerde Tanal'ın kafasındaki kızarıklık göze çarpıyor.

GERÇEK MERMİ İDDİASI DA ÇOK KONUŞULDU

Olayın kahramanı Tanal, Twitter'den paylaştığı mermi fotoğraflarıyla da çok konuşuldu. 1 Mayıs kutlamarı nedeniyle Beşiktaş'ta olan CHP'li Mahmut Tanal Twitter'da "Bunlar gerçek mermi farkındasınız değil mi ?Halka gerçek mermi kullanmak büyük bir suçtur !Derhal gereken yapılmalı.. " diye yazdı. Ancak Tanal'ın mermi iddiasının arkası gelmedi.

mahmut-tanal.jpg