BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL

Yeni sezonda fındık fiyatı...

Beklenmedik don olayının fındık fiyatlarını çok yükselttiğini söyleyen Fiskobirlik Dış Ticaret Uzmanı Yalçın Apaydın, fındığın kilo fiyatını...

Abone ol

Beklenmedik don olayının fındık fiyatlarını çok yükselttiğini söyleyen Fiskobirlik Dış Ticaret Uzmanı Yalçın Apaydın, fındığın kilo fiyatının 10 ile 11 lira civarında seyredeceğini ifade etti.
1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane, Fuar ve Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 8. Giresun Günleri, Karadeniz’in kültürünü ve yiyeceklerini memleket hasreti çeken vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. İstanbul’da yaşayan Giresunluların ve İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği 8. Giresun Günleri’nin ilk gününde Fiskobirlik standı da katılımcıların dikkatini çekti. Fiskobirlik ürünlerinin vatandaşlarla buluştuğu stantta Fiskobirlik Dış Ticaret Uzmanı Yalçın Apaydın da ziyaretçilerin fındıkla ilgili sorularını yanıtladı. Beklenmedik don olayının fındık fiyatlarını çok yükselttiğini ve yeni sezonda fındık fiyatının daha da artacağını belirten Fiskobirlik Dış Ticaret Uzmanı Yalçın Apaydın, 1 senelik ihracat kaybı ciddi rakamlara ulaşacağını ve yeni sezondaki fındığın kilo fiyatının 10 ya da 11 lira civarına oturacağını söyledi. Don olaylarından önce fındıkta çok yüksek bir rekolte beklediklerini ve bu nedenle piyasalarda düşük fiyatlı fındık beklentisinin hakim olduğunu ifade eden Apaydın, “Piyasalarda gelecek sezon fiyatlarının düşük olacağı beklentisi hakimdi ancak beklenmedik don olayı birden fiyatı çok yükseltti. Bu da bizi başta yurtdışı pazarında oldukça sıkıntıya sokacak. Fındık fiyatının çok yüksek olması rakiplerimiz olan İtalya’nın ve Gürcistan’ın işine yarayacak. 1 senelik ihracat kaybı ciddi rakamlara ulaşacak” dedi.
(İHA)