BIST 9.689
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.423,54
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Enver Ercan'ın anlatılacağı sempozyum bugün Yıldız Teknik'te

Türkçenin Dudaklarısın Sen” adlı son kitabıyla dikkatleri yeniden üzerine çeken şair Enver Ercan’ın eserleri ile ilgili bugün Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bir sempozyum düzenlenecek.

Abone ol

İki oturum halinde yapılacak sempozyum Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiricek.

Prof. Dr. Yakup Çeli, Doğan Hızlan ve Filiz Nayır Deniztekin'in açılış konuşmalarıyla başlayacak sempozyumdaki 1. oturumda Haydar Ergülen "Türkçenin Dudaklarısın Sen Kitabındaki Rüya Şiirleri", Metin Celal "Enver Ercan'ın Şair Akrabaları" ve Doç. Dr. Bâki Asiltürk "1980 Kuşağı İçinde Enver Ercan Şiiri" konularında düşüncelerini açıklayacak. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Handan İnci yapacak.

Enver Ercan'ın dostlarından Küçük İskender, Müge İplikçi ve Ömer Erdem, şairi anlatacaklar. Ardından Prof. Dr. Yakup Çelik'in başkanlığını yapacağı 2. oturumda Gülseli İnal "Şiirin Sahibi Enver Ercan", Yard. Doç. Dr. Emel Koşar "Enver Ercan'ın Şiirlerinde Sürçen Zaman", Cenk Gündoğdu "Yayıncılık ve Enver Ercan" konularında düşüncelerini açıklarken Alper Çeker de "Enver Ercan ve Dergiciliği"ni irdeleyecek.