BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Zaman'dan Batı Erdoğan'ı çok sevmişti yazısı

Zaman yazarı “Batı Erdoğan’ı çok sevmişti” başlıklı bir yazı kaleme aldı ve Erdoğan’ı şimdi eleştiren batı medyasının daha önce Erdoğan’ın doğrularını kıyasıya yazdığını hatırlattı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Zaman yazarı Abdülhamit Bilici bugün köşesinde  Batı Erdoğan’ı çok sevmişti” başlıklı bir yazı kaleme aldı ve Erdoğan’ı şimdi eleştiren batı medyasının daha önce Erdoğan’ın doğrularını kıyasıya yazdığını hatırlattı.

“Listeyi uzatmak mümkün ama gereksiz. Çünkü gerçek, bu uçlarda değil, ortada bir yerde. Örneğin, demokrasi ve medya özgürlüğü alanında bazı sıkıntıların olduğu kesin” sözleriyle diyen Bilici, “Aynı gazetelerin bugünkü eleştirilerini, bir de dün yazdıklarını hatırlayarak okumak faydalı olabilir” yorumunu yaptı..

FINANCIAL TIMES BAŞARILARA EN FAZLA YER VEREN GAZETEYDİ

Son dönemde ciddi eleştirileriyle dikkat çeken, dünya ekonomi elitlerinin takip ettiği gazetelerden Financial Times, uzun süre AK Parti’nin başarılarına en fazla yer veren medyaydı diyen Bilici, şunları yazdı:

SELAHATTİN EYYUBİ'DEN SONRA EN SEVİLEN İSİM ERDOĞAN

"Gazetenin yazarlarından David Gardner, 16 Eylül 2011 tarihli yazısında “Erdoğan markası, hem Araplar hem de Batı için yararlı” diyordu. Başbakan Erdoğan’ın “Arap dünyasının en popüler politikacısı” olduğunu belirten yazar, Selahaddin Eyyubi’den sonra bölgede en çok sevilen isim olan Erdoğan’ın Arap dünyasında İran ile rekabet ettiğini, bu bölgesel yarışmanın sonucunun Ortadoğu’nun geleceğini belirlemeye katkı yapacağını kaydediyordu. “Hizbullah kalesi” Lübnan’da bile Erdoğan’ı beğenenlerin oranının da yüzde 87’yi bulduğuna dikkat çekiyordu.

WASHINGTON POST DA FARKLI DEĞİLDİ

Washington Post’un, 27 Nisan e-muhtırasından 4 gün sonraki başyazısı da farklı değildi. Yazıda, çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’nin liberal demokrasiyi sağlamlaştırma çabalarının bir dönüm noktasına ulaştığı ve Erdoğan’ın yakın Türkiye tarihindeki en başarılı hükümeti yönettiği belirtiliyordu. 

BUGÜNKÜ ELEŞTİRİLERİ DÜNÜ HATIRLAYARAK OKUMAK LAZIM

Ordunun 27 Nisan gece yarısı bildirisine “talihsiz açıklama” diyen başyazıda, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün dışişleri bakanlığını başarıyla yaptığı ve Batı başkentlerinde saygıyla karşılandığı ifade ediliyordu. Şu satırlar da o yazıdan: “İslami ajanda gütmek bir yana, Erdoğan önceki hükümetlerin başaramadığı ilerici reformları uygulayarak AB üyeliği çabalarına liderlik etti. Türkiye ekonomisi hızla büyüyor ve modernleşiyor. Demokrasiye en büyük tehdit AKP’den değil, ona karşı çıkanlardan geliyor.”

Aynı gazetelerin bugünkü eleştirilerini, bir de dün yazdıklarını hatırlayarak okumak faydalı olabilir."