BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,42
HABER /  MEDYA

Zaman yazarından korkunç son uyarısı!

Cemaate yönelik suçlamalara tepki gösteren Zaman yazarı Ali Ünal'ın iktidara olan tepkisi çok konuşulacak.

Abone ol

Zaman si yazarı Ali Ünal, iktidarın musibetlerin en kötüsüyle karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Allah'ın hilesi anlamına gelen Mekr-i İlahinin tecelli edebileceği uyarısında bulunan yazar, 17 Aralık operasyonu sonrasında iktidarın temizlenmek yerine cemaati hedef seçerek büyük bir fırsat kaçırdığını savundu.

Başbakan Erdoğan'ın cemaate yönelik eleştirilerine Ali Ünal'dan sert bir cevap geldi. İktidar ve ona yakın çevrelerin bir an önce tevbe etmesini isteyen yazar, aksi halde onları korkunç bir sonun beklediğini yazdı.

"Mekr-i ilahinin en ağırı" başlıklı yazısında Ünal'ın hedefinde yanlıştan dönmemekle suçladığı iktidar ve ona yakın medya vardı.

Mekr-i ilahi ne demek?

Mekr, hile yapmak, tuzak kurmak suretiyle zarar vermek demektir.
Mekr-i ilahi, Allahü teâlânın mekr [hile] yapanların mekrini kendilerine çevirmesi, kötülüklerini, kurdukları tuzaklarını bozması, mekrlerine karşılık onları cezalandırması gibi anlamlara gelir. Cenab-ı hak, insanların yaptığı mekrden [hileden] münezzehtir, her istediğini yapmaya kadirdir, hâşâ hileye muhtaç değildir. Mekr-i ilahi, mekr yapanların mekrini bozmak suretiyle onlara mekrin kötülüğünü bildirmek ve bazılarının tevbelerine sebep olmak yönünden iyidir.

KORKUNÇ BİR SON

"(...)Erdoğan iktidarındaki kirlenmeyi 2003’ten 2014’e en fazla dile getirenler, bugün kendisine âdeta şartsız destekle en büyük kötülüğü yapan Taşgetiren gibi yazarlardı. Büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonları, aslında temizlenme adına Cenab-ı Allah’ın Başbakan’a ve AKP’ye bahşettiği büyük bir fırsattı. Ama Başbakan, cürm-ü meşhut halinde yakalanmışçasına tam tersi bir istikamete girdi.

İktidar medyasında rüşvet ve yolsuzluk haberlerine tek kelime ile bile temas edilmeden, masum insanları, bir Cemaat’i hedef tahtasına oturtarak, bu insanlara, Cemaat’e ve ülkeye kötülük üstüne kötülük yaparak, daha önceki bazı icraatının da tam tersi icraatlarda bulunarak suçlamalardan kurtulmaya çalışıyor ve arkasından kendi kitlesini de sürüklüyor. Allah hâlâ mühlet veriyor ki, geri dönsünler. Fakat geri dönülmez de girilen istikamette devam edilirse, korkarım ki bu mühlet, önceki bütün iyiliklerin silinmesi, “habtolması” adına en dehşetli bir mekr-i İlâhî ve en korkunç bir musibet olarak tecelli edecektir.