BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.440,70
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarına savcıdan tahşiyeciler sorusu

14 Aralık operasyonu nedeniyle ifadesi alınan Zaman Gazetesi yazarı Ahmed Şahin'e savcı, tahşiyecileri sordu. Ahmed Şahin daha önce tahşiyecilerle ilgili bir yazı yazmıştı.

Abone ol

Zaman yazarı Ahmed Şahin'e savcılıkta 'Tahşiyeciler' grubunun sistematik biçimde gündeme getirilmesinin altında yatan neden soruldu. Şahin'in cevabı ise 'Haberdar değilim, bilmiyorum' oldu.

Akşam'ın haberine göre; Paralel Yapı'ya yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Yazarı Ahmed Şahin, Savcı İrfan Fidan’a ifade verdi. Savcı Fidan, ilk olarak Fethullah Gülen’in gündeme getirdiği 'Tahşiyeciler' konusunu köşe yazısında ele alan Ahmet Şahin’e "Taşhiye ismini terör örgütleriyle irtibatlı gibi göstererek bir yerlere talimat ya da mesaj mı veriyordunuz" sorusunu yöneltti.

ahmet.20141216025611.jpg

Şahin, köşesinde "İslam'da irtica ve takiyye yoktur" konusunu işlediğini, somut hiçbir kişi veya grupla ilgili olmadığını iddia etti. Tahşiyeciler grubunun sistematik biçimde köşe yazarları tarafından ve Samanyolu’ndaki 'Tek Türkiye' dizisinde ele alınmasındaki zamanlamanın tesadüf olup olmadığı sorusu üzerine ise Şahin, konuşmalardan ve söz konusu diziden haberdar olmadığını iddia ederek "Tahşiye konulu olduğu söylenen herhangi bir soruşturmadan haberim yok” dedi. Şahin ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.