BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarı Erdoğan'ı tiye aldı: Cadı avını bile beceremediler!

Gülen Cemaati'ne dönük başlayan operasyonlarının sonuç vermediğini savunan Zaman yazarı Mümtazer Türköne "cadı avını bile beceremediler" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
AK Parti'nin ve Başbakan Erdoğan'ın Gülen Cemaati'ne savaş ilan etmesinden sonra başlayan operasyonların hiç bir sonuç vermediğini savunan Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne "cadı avını bile beceremediler" dedi.

"CEMAATE DİŞ GEÇİRMEDİLER"

Hükümetin cemaati hedef alan girişimlerini tiye alan Türköne "koskoca devlet hukuku çekmeceye kilitleyip seferber oluyor ve tek bir belge, tek bir delil üretemiyor." derken "Ergenekoncularla Erdoğan arasında filizlenip çiçeklenen aşk bile yetmiyor?" diye yazdı. Hükümetin tüm girişimlerine karşın "nafile tık yok" diyen Türköne mevcut durumu "Devlet iktidarı bütün unsurlarıyla seferber oldu ve sivil topluma diş geçiremedi. Hırsla kapanan çeneden dişler tek tek dökülüyor." diyerek yorumladı.

İşte Türköne'nin yazısındaki ilgili bölüm:

ALİ BABA VE KIRK HARAMİLER

Emniyet’ten, Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı’ndan 30 ilin emniyet müdürüne giden genelge, Ali Baba ve Kırk Harami hikâyesinden fırlamış gibi duruyor.

TEK BİR BELGE TEK BİR DELİL ÜRETEMEDİLER

Yolsuzluk soruşturmalarının üstünü kapatmak için Başbakan “cadı avı” başlatıyor. Zavallı polis şefleri, dünyanın en barışçı hareketini “silahlı örgüt” kapsamına almak gibi, imkânsız bir işe soyunuyorlar. Başbakan aylardır “paralelciler” diye tepiniyor, -hafta sonu söylediği gibi- “ulusal güvenliğimizi tehdit ediyorlar” diye feryad ediyor; koskoca devlet hukuku çekmeceye kilitleyip seferber oluyor ve tek bir belge, tek bir delil üretemiyor.

NAFİLE! TIK YOK!

Ergenekoncularla Erdoğan arasında filizlenip çiçeklenen aşk bile yetmiyor? Devletin yeni sahibi, bir türlü sonuç alamadığı savaşta eski devletin eski sahiplerini imdada çağırıyor. Kanun çıkartıp onları serbest bırakıyor ve kıvrak bir manevra ile saflarına dahil ediyor. “İrtica ile mücadele eylem planı”nın “ıslak imzalı” müellifi “paralel yapı ile mücadelede bir görev düşerse zevkle yaparım” diyerek hizmet vermeye hazır olduğunu söylüyor. Nafile. Tık yok.

...

DEVLET OLMAYI DA BECEREMEDİLER

Erdoğan’ın “devletin sahibi” sıfatıyla, Gülen Cemaati’ne karşı ilan ettiği ama hayal kırıklıklarıyla sürdürdüğü imha savaşı, aslında Siyasal İslâm’ın devlet olmayı bir türlü beceremeyişinin eseri. İlk defa farklı bir şey oldu: Devlet iktidarı bütün unsurlarıyla seferber oldu ve sivil topluma diş geçiremedi. Hırsla kapanan çeneden dişler tek tek dökülüyor.

Devlet olmayı da beceremediler.