BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.432,94
HABER /  GÜNCEL

Dünya Kupası: Bilet çetesi soruşturmasında Fifa'nın ortağına gözaltı

Brezilya'da Dünya Kupası biletlerinin yasadışı yollarla satılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Fifa'nın ortaklık anlaşması yaptığı Match Hospitality firmasının genel müdürü Ray Whelan gözaltına alındı.

Abone ol

Brezilya polisi, Dünya Kupası biletlerinin yasadışı satışıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında, Fifa'nın ortaklık anlaşması yaptığı firmalardan Match Hospitality'nin Genel Müdürü Ray Whelan'ı gözaltına aldı.

Polis geçen hafta, yasadışı bilet satışı yapmakla suçlanan uluslararası yolsuzluk çetesini çökertmiş, 11 kişi de gözaltına alınmıştı.

Sanıklar, futbolcular için ayrılan biletler de dâhil olmak üzere çok sayıda bileti yasadışı yollarla satmakla suçlanıyor.

Polis, dört Dünya Kupası organizasyonunda da yolsuzluk yapmış olabileceğini belirttiği çetenin turnuva başına 90 milyon dolar kazandığını ifade ediyor.

Yetkililer, bazı biletlerin yabancı turistlere satıldığına inanıyor.

Konaklama ve ağırlamadan sorumlu firmanın İngiliz genel müdürü Whelan, Rio de Janeiro'da Fifa yetkililerinin de kaldığı lüks Copacabana Palace Hotel'de gözaltına alındı.

Ray Whelan, 'Jules Rimet Operasyonu' olarak bilinen yolsuzluk soruşturması kapsamında ifade verecek.

Whelan'ın genel müdürü olduğu İsviçre merkezli Match Hospitaliy firması olayla ilgili yorum yapmadı.

Fifa bağlantısı

Brezilya polisi, geçen hafta yaptığı açıklamada telefon görüşmesinde yolsuzluğa karıştığı iddia edilen Fifa görevlisinin de ilk adının tespit edildiğini söyledi.

Soruşturmayı yürüten Fabio Barucke, bu kişinin maç biletlerine erişimin olduğu tahmin edilen Fifa ofislerine, stadyumlara ve diğer idari bölgelere giriş izni olduğunu ifade etti.

Barucke, yetkilinin Brezilyalı olmadığını ve yalnızca Dünya Kupası için ülkede bulunduğunu belirtti.

Fifa yazılı açıklamasında, 'devam eden soruşturmaya destek olmak için gereken tüm ayrıntıları sunacağını' ve 'yerel yetkililerle tam işbirliğine devam edeceğini' duyurdu.

Açıklamada, "Fifa, daha önce farklı olaylarla da dile getirildiği üzere, ceza hukukunun ve bilet düzenlemelerinin her türlü ihlaline karşı duruşunu muhafaza ettiğini ve usulsüz bilet satışını durdurma çabalarında güvenlik görevlilerine tam destek verdiğini tekrarlamak istiyor" dendi.

Geçen hafta düzenlenen operasyonlarda, 100 bilet, çok sayıda bilgisayar, ABD dolarları, cep telefonları ve çeşitli belgeler ele geçirildi.

Gözaltına alınanlar, kara para aklamak, suç ortaklığında bulunmak ve yasadışı yollarla bilet satmakla suçlanıyor.