BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  SEÇİM

Zaman yazarı Erdoğan'a meydan okudu!

Zaman yazarı Mümtazer Türköne adeta meydan okudu: Erdoğan cumhurbaşkanı olursa, aşağıda bırakacağı suç örgütü ne olacak? Onları kim koruyacak?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Zaman si yazarı Mümtazer Türköne, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yeniden tırmanışa geçen siyasi gerilim ve Başbakan Erdoğan'ın siyasi kariyerini yorumladığı yazısında "Bu işin sonu nereye varacak?" sorusuna yanıt verdi.

DEVRAN DÖNÜNCE KİM KİMİ KORUYABİLECEK?

Yolsuzluk iddialarının geçici olarak gündem dışında kaldığını vurgulayan Zaman yazarı son hesaplaşmanın yine mahkemede yapılacağını yazdı. Sert ifadeleri ile dikkat çeken Türköne "Erdoğan cumhurbaşkanı olursa, aşağıda bırakacağı suç örgütü ne olacak? Onları kim koruyacak? Devran dönünce, hukuk işlemeye başlayınca kim kimi koruyabilecek?" diye yazdı.

DELİLLERİ YOK ETMEK İMKANSIZ

Soruşturmaları durdurmak mümkün, ancak delilleri yok etmek imkânsız. Sadece dosyanın içindekiler değil, şecaat arz ederken dile getirilen gerçekler de kayıtlarda. Hepsi alt alta yazılıp toplandığı zaman, ya kör ve sağır olmaya ya da hesap sormaya mecbur kalacaksınız. Günü gelecek ve bu dosyaların kapağı mutlaka açılacak. Zaman ilerledikçe, bu dosyaların kapağını kapalı tutmak için daha fazla enerjiye, daha fazla yalana ve daha fazla zorbalığa ihtiyaç duyulacak. MİT Yasası ve kanunsuz sosyal medya yasakları Türkiye’nin ‘polis devleti’ne doğru ilerlemeye zorlandığını gösterdi. Yolsuzluklar olmasaydı, yolsuzlukları ört-bas etme çabalarının çaresi görünen bu yasaklar ve totaliter kontrol arayışları ortaya çıkar mıydı?

'ERDOĞAN'IN SUÇ ÖRGÜTÜ...'

Türkiye, bir ara dönemden geçiyor. Bu netameli ara dönemin bu kadar uzamasının sebebi, iktidar  sahiplerinin elindeki ekonomik kontrol araçları. Ancak bu ara dönem sürdürülebilir ve kalıcı hale gelebilir nitelikte değil. Erdoğan cumhurbaşkanı olursa, aşağıda bırakacağı suç örgütü ne olacak? Onları kim koruyacak? Devran dönünce, hukuk işlemeye başlayınca kim kimi koruyabilecek?

Kuşkunuz olmasın, bu iş eninde-sonunda mahkemede çözülecek.