BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Zaman sürmanşetten balyozu indirdi

Balyoz sanıkları 10 gündür tutuklanmadı. Mahkeme gidip teslim olan da yok. İşte bu durum gözleri Genelkurmay'a çevirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 19 Temmuz tarihinde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin balyoz davasında 102 sanık hakkında çıkardığı tutuklama kararı skandala dönüştü... İçlerinde YAŞ'ta terfi alması beklenen generaller de var.

Çetin Doğan dışında yakalanan subay olmadı. Merkez Komutanlığı'nın emriyle yakalanması gereken subaylar için herhangi bir adım atılmadı..

YARDIM VE YATAKLIK

İşte bu tuhaf durum beraberinde tartışmaları getirdi. Daha doğrusu eleştiri okları Genelkurmay'a yöneldi.. Zaman gazetesi sürmanşetten "Genelkurmay'a, yardım ve yataklık suçlaması" başlığını attı.

Haberde hukukçulara, emekli askerlere ve bazı sivil toplum kuruluşların davayla ilgili görüşlere yer verilirken Genelkurmay'ın tavrı eleştiriliyor. Amerika ve İspanya'daki benzer davalara işaret edilen haberde bu ülkelerde generallerin anında görevden alındığına dikkat çekiliyor.

STRATEJİ ADLİ MÜŞAVİRLER TOPLANTISI'NDA BELİRLENDİ

Haberde "Stratejinin Karargâh'ta yapılan Adli Müşavirler toplantısında alındığı ifade ediliyor. Bu kapsamda Merkez Komutanlıklarına muvazzaf personel için tebliğ ve teslimat yapılmaması yönünde emir verildiği, tutuklanma riskine karşı da muvazzaf personelin güvenli bölgelerde toplandığı ileri sürülüyor." ifadelerine yer verildi.

HÜKÜMETİN TAVRI ELEŞTİRİ KONUSU

Söz konusu haberde hükümetin sessiz kalması da eleştiriliyor. İlgili bakanların sanıkları açığa alabileceklerinin TSK personel kanununun 65. maddesinde yazdığı ileri sürülüyor. Gazete hukukçuların görüşüne yer verdiği yazısında hükümet şu sözlerle eleştiriliyor: "Yani Milli Savunma Bakanlığı'nın ve İçişleri Bakanlığı'nın halen görevde bulunan sanık askerleri açığa alması gerekiyor. Ancak bakanlıklar nedense harekete geçmiyor. Devlet ciddiyetinin ve sağlıklı yargılamanın şartlarından biri olan "açığa alma" müessesesi işletilmiyor."