BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'in dönüşü muhteşem oldu

Gürsel Tekin kongre sonrası yaşadığı travmayı atlattı. Kılıçdaroğlu Tekin'i yanına alıyor. Hem de geniş yetkilerle donatarak.

Abone ol

CHP eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 4 Ağustos günü yapılacak PM toplantısında MYK üyesi seçilecek ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı olacak.

Kılıçdaroğlu ve Tekin yeniden bir arada. Yerel seçimler öncesi İstanbul'da başarılı bir performans çizen ikili şimdi Anadolu yollarında birlikte olacaklar.. Genel başkan yardımcılığına terfi ettirilen Tekin için Kılıçdaroğlu, "MYK Üyesi olacak. Hafta sonu da birlikte Kahramanmaraş'a gideceğiz" demişti.  

Tekin'in kongre sonrası partide sarsılan pozisyonu yeniden güçlendi.. Önder Sav ile çekişme yaşadığı için gözden düşürüldüğü şeklinde haberler çıkan Tekin'e Kılıçdaroğlu gecikmeli de olsa sahip çıktı. 

BELEDİYELER TEKİN'E BAĞLANDI

Gazeteport'un haberine göre Tekin yerel yönetimlerden sorumlu olacak. Kılıçdaroğlu'nun yeniden yanına çektiği Tekin'in görev alanı da belli oldu. Tekin, yerel yönetimler Genel Başkan yardımcısı ve 12 Eylül referandumunda da, Trakya illeri ile Hakkari ve Şırnak’tan sorumlu olacak.

KİMLER GENEL BAŞKAN?

CHP’de halen 4 Genel Başkan yardımcısı bulunuyor. Hakkı Suha Okay, örgüt, TBMM ve basınla ilişkilerden, Haluk Koç, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Yurtdışı İlişkilerden, Gaye Erbatur, Parti İçi Eğitim ve Yardımcı Kollardan, Umut Oran ise, İş, Çalışma hayatı ve halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor