BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.423,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursagaz'dan vatandaşa fatura uyarısı

Bursagaz, son günlerde kendilerini Bursagaz personeli olarak tanıtan bazı kişilerin aboneleri dolandırdığını açıkladı.

Abone ol

Bursagaz, son günlerde kendilerini Bursagaz personeli olarak tanıtan bazı kişilerin, kapıdan doğalgaz faturası tahsilatı yapıldığını söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları konusunda aboneleri uyardı.

Bursagaz Müşteri Hizmetleri Müdürü Osman Kipoğlu, yazılı açıklamasında, bazı Bursagaz müşterilerinden ''Kapımıza gelip, 'Bursagaz'dan geliyoruz, doğalgaz faturasını peşin alıyoruz' diyerek sahtekarlık yapmaya çalışıyorlar'' şeklinde şikayetler aldıklarını belirtti.

Kipoğlu, Bursagaz olarak kapıdan kesinlikle doğalgaz faturası tahsilatı yapmadıklarını vurgulayarak, dolandırıcılarla ilgili olarak müşterilerinden de dikkat ve duyarlılık beklediklerini ifade etti.

Abonelerin mağdur olmaması için yetkisiz tahsilat bürolarına ödeme yapmamaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulunan Kipoğlu, yetkisiz tahsilat bürolarına yapılan ödemelerin ve verilen tahsilat fişlerinin, mali anlamda bir geçerliliği olmadığını, bu konuda yaşanan bazı tatsız olaylar yüzünden birçok vatandaşın mağdur duruma düştüğünü belirtti.

Kipoğlu, abonelerin ödemelerini Bursagaz Müşteri Merkezleri, Bursagaz Tahsilat Büroları, PTT şubeleri ve banka şubelerine yapmaları gerektiğini kaydederek, doğalgazla ilgili her türlü soru için 444 11 33 numaralı Çözüm Noktası'na başvurulabileceğini bildirdi.