BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bartın Üniversitesi'nden büyük başarı

Türkiye genelinde 101 üniversite arasında İdari Personel öğrenci memnuniyeti sıralamasında Bartın Üniversitesi Türkiye 7.si oldu.

Abone ol

Newseek Türkiye, memnuniyette ilk 36 olarak düzenlediği öğrenci memnuniyeti anketinde Bartın Üniversitesi pek çok köklü üniversiteyi geride bırakarak idari personel öğrenci memnuniyeti sıralamasında 7., genel sıralamada ise 33. oldu.

101 üniversite ile ilgili tüm detayların yer aldığı sıralamada birinciliği Bilkent Üniversitesi alırken, Bartın Üniversitesi, pek çok alanda Türkiye'nin büyük üniversitelerinden Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi gibi üniversitelerin önüne geçti. Bartın Üniversitesi öğrenci memnuniyetinin de ilk 36 sıralamasında İdari Personel Öğrenci Memnuniyetinde 7., Akademik Personel Öğrenci Memnuniyetinde 19., Yönetim Organizasyon Alanı Öğrenci Memnuniyetinde 18., Eğitim-Öğretim Alanında Öğrenci Memnuniyetinde 28. ve Fiziki İmkanlar Öğrenci Memnuniyetinde 33. oldu. Yalnızca kendi bütçe imkanları ile idari, akademik ve yatırım çalışmalarını yürüten Bartın Üniversitesinin Kampus Yaşamına ilişkin öğrenci memnuniyeti sıralamasında 31., Kütüphaneye İlişkin Öğrenci Memnuniyetinde 32., Sosyal İmkanlara İlişkin Öğrenci Memnuniyetinde 36., Fiziki Koşullara İlişkin Öğrenci Memnuniyetinde 33. olması ekonomik yetersizliklerin bir göstergesi oldu. Bartın Üniversitesi, ekonomik yönden güçlenmesi durumunda ise sıralamadaki yerinin çok daha yukarılarda olacağını da kanıtladı.

Türkiye genelinde 101 üniversite arasında idari personel öğrenci memnuniyeti sıralamasında Bartın Üniversitesini 7. sıraya taşıyan Daire Başkanlarının ve personelinin gösterdiği üstün gayret göstermesi Bartın için gurur kaynağı oldu.