BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yüzyılın düğününde mutlu son!

İngiltere tahtının ikinci varisi Prens William ve Kate Middleton, Londra'da düzenlenen görkemli bir törenle evlendi

Abone ol

Ve beklenen düğün oldu. İngiltere tahtının varisi Prens William, Kate Middleton ile bugün Londra'da yaklaşık 2 milyar kişinin canlı izlediği bir törenle dünyaevine girdi. Prens'in Middleton'ı ilk gördüğü anda, "Nefesimi kestin, bebeğim" dediği öne sürüldü.

PERİ MASALINDAN MUHTEŞEM KARELER... TIKLAYIN 

İNGİLTERE'NİN YENİ PRENSESİNİN GELİNLİĞİ... TIKLAYIN

MUHTEŞEM DÜĞÜNDE ŞIKLIK YARIŞI... TIKLAYIN...

Babasının kolunda kiliseye gelen Catherine Middleton, Prens William'ın yanında yerini aldı. Yol boyunca düğün alayının kiliseye giderken geçtiği güzergaha biriken halk da bu arada gelinin günlerdir sır gibi saklanan gelinliğini görme fırsatı yakaladı. Üst kısmı dantelle kaplı gelinlik sade ve klasik hatlarıyla dikkat çekti.

'NEFESİMİ KESTİN, BEBEĞİM'

O'Malley Communications'ten dudak okuma uzmanı Tina Lannin, Middleton'ı babasının kolunda Kilise'ye girmesiyle gelinliği içinde ilk kez gören Prens Williams'ın "Nefesimi kestin bebeğim" dediğini öne sürdü.

Lannin'e göre ayrıca Prens, "Evet olağanüstü görünüyorsun, harikasın" dediğini belirtti.

William, eşi Katherine Middleton ve kayınpederi Michael Middleton ile birlikte töreni beklerken bir de espri yaptı. Lannin, William'ın kayınpederine, "Aile içinde ufak bir tören yapacağımızı sanıyordum" dediğini aktardı.

Üçlünün tören başlamadan önce neye gülüştükleri de böylece ortaya çıkmış oldu.

MUHAFIZ ALAYINA ÖZEL KIYAFET

Prensin İrlanda Muhafız Alayına özgü kırmızı albay üniforması giydiği dikkat çekti. Genç çift daha sonra Canterbury Başpiskoposu önünde birbirlerine sadakat yemini ederek evlendi.

KONUKLAR İLAHİLERE EŞLİK ETTİ

Westminster kilisesinde göze çarpan ünlü konuklar arasında şarkıcı Elton John, İngiliz milli takımının eski kaptanı futbolcu David Beckham da dikkat çekti. Dün gece saatlerinden beri Westminster Kilisesi ile Buckingham Sarayı çevresinde ve yakınlarında bekleyen binlerce kişiye bugün yeni kalabalıklar eklendi. Genç çift, kilisedeki törenden sonra, yağış olması olasılığına rağmen, üzeri açık 1902 yapımı bir atlı arabayla Buckingham Sarayı'na gidecek. Londra'da hava halen kapalı ve günün ilerleyen saatlerinde sağanak yağış olasılığı bulunduğu bildiriliyor.

Westminster Kilisesi'nde yapılan düğün, Prens William'ın ebeveynleri Prens Charles ve Diana'nın 30 sene önceki düğününden bu yana yapılan en büyük kraliyet töreni. Dün akşam saatlerinde halk arasında yürüyüşe çıkan Prens William, kalabalık tarafından heyecanla karşılandı; Kate Middleton ise kilisede son düğün provasına katıldı.

Kraliçe Elizabeth de, düğün için Londra'ya gelen yabancı ülkelerin liderleri ve yabancı kraliyet ailelerinin üyeleri onuruna bir davet verdi.

PRENSESE YENİ ÜNVAN

Kraliçe'nin genç çifte armağanlarından biri yeni unvanlar oldu. Prens William'a Cambridge Dükü unvanı verildi. Eşi de Cambridge Düşesi olacak. Prens İngiliz aristokrasisindeki en yüksek mertebe olan düklüğün yanı sıra, ülkenin diğer kesimlerini temsil için Strathearn Kontu ve Carrickfergus Baronu ünvanlarını da aldı. Catherine Middleton, Strathearn Kontesi ve Barones Carrickfergus unvanlarını da alacak, ancak eşinin adıyla, Galler Prensesi William olarak anılacak.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Düğünün güvenliğinin sağlanması için, tören sırasında 5 bin polisin görev yapıyor, düğün kafilesinin izleyeceği güzergahta 900'ü aşkın polis güvenliği sağlanıyor. Törende görev yapacak memurlar arasında üniformalı ve sivil polisler, köpekli polisler, atlı polisler ve silahlı birlikler de yer alıyor. Westminster Kilisesi'ne giriş yapan tüm davetlilerin kimlikleri kontrol edilecek. Polis ayrıca protesto düzenleyeceklerinden şüphelenen üç kişinin tutuklandığını açıkladı.

Düğünün 1900 davetlisi sabahın erken saatlerde, törenden 3 saat kadar önce, Londra saatiyle 8.15'ten itibaren yerlerini almaya başladı. Programda dini ilahiler yanında, Elgar, Britten ve Vaughan Williams gibi ünlü bestecilerin eserleri yer aldı.

GELECEĞİN KRALİÇESİ

Evliliği ile geleceğin Kraliçesi olmaya adım atacak olan Catherine Middleton, kilisenin kapısından damadın yanına yürürken, orkestra taç giyme marşlarından birini çaldı.

Çiftin nikah defterini Galler Prensi Charles ve eşi Camilla Parker Bowles'un yanı sıra Prens Harry, Carole ve Michael Middleton, gelinin kızkardeşi Pippa ve erkek kardeşi James şahit olarak imzaladı.

ASIL TÖREN AKŞAMA

Kilise'deki törenin ardından üstü açık bir faytonla halkı selamlayan çift, Buckingham Sarayı'nda Kraliçe 2. Elizabeth'in onurlarına verdiği resepsiyona katıldılar. Ancak esas parti akşama. Prens Charles, Buckingham Sarayı'nda yalnızca çok yakın aile üyelerinin ve çiftin dostlarının çağrıldığı bir akşam yemeği ve parti düzenliyor. Bu özel davete katılacak şanslı kişi sayısı ise yalnızca 300... Davetin ayrıntıları ise devlet sırrı gibi korunuyor.