BIST 10.281
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.397,01
HABER /  DÜNYA

Beklenen düğünde mutlu son!

Kraliçe Elizabeth'in torunu Prens William ile Kate Middleton görkemli törenle dünyaevine girdi.

Abone ol

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in torunu ve tahtın ikinci varisi Prens William ile Kate Middleton, Londra'daki Westminister Kilisesi'nde düzenlenen görkemli bir törenle evlendi.

İngiltere'nin yeni prensesi olan Kate Middleton ve Prens William Cambridge Dükü ve Düşesi ünvanlarını aldı. 

YÜZYILIN DÜĞÜNÜNE BÖYLE HAZIRLANDILAR... GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Yüzyılın en büyük kraliyet düğünü düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. Düğünü izlemek isteyen binlerce kişi ise Londra sokaklarını doldurdu ve müstakbel prenseslerini ve kraliyetin diğer mensuplarını karşıladı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLE

Düğünün güvenliğinin sağlanması için, tören sırasında elli bini aşkın memur görev yaptı. Yaklaşık 11 milyon dolar güvenlik harcamasının yapıldığı kraliyet düğününde, üniformalı ve sivil polisler, köpekli polisler, atlı polisler ve silahlı birlikler de görev yaptı.

Törenin yapıldığı Westminster Kilisesi'ne giriş yapan tüm davetlilerin ise kimlik kontrolleri yapıldı.  

ÖNCE WILLIAM GELDİ

Düğün töreninin yapılıdığı Westminster Kilisesi'ne düğün sahiplerinden ilk gelenlerden biri müstakbel damat Prens William oldu. William'a ise sadıcı olan erkek kardeşi Prens Hary de eşlik etti. Prensin İrlanda Muhafız Alayına özgü kırmızı albay üniforması giydiği dikkat çekti.

Genç çift kilisedeki törenden sonra, yağış olması olasılığına rağmen, üzeri açık 1902 yapımı bir atlı arabayla Buckingham Sarayı'na geldi. 

MERAKLA BEKLENEN GELİNLİK

Catherine Middleton ise beyaz bir gelinlik tercih etti. Bundan önceki düğünlerin çoğunda beyaz gelinlik giyilmişti.

BÜTÜN DAVETLİLER İLAHİ OKUDU

Programda dini ilahiler yanında, Elgar, Britten ve Vaughan Williams gibi ünlü bestecilerin eserleri yer aldı ve ilahilere törene katılan binlerce davetli eşlik etti.

Evliliği ile geleceğin Kraliçesi olmaya adım atacak olan Catherine Middleton, kilisenin kapısından damadın yanına yürürken, orkestra taç giyme marşlarından birini çaldı. . Çiftin nikah defterini Galler Prensi Charles ve eşi Camilla Parker Bowles'un yanı sıra Prens Harry, Carole ve Michael Middleton, gelinin kızkardeşi Pippa ve erkek kardeşi James şahit olarak imzaladı.

KİMLER KATILDI 

Törene, Yunanistan, İspanya, Danimarka ve Norveç gibi ülkelerin kraliyet mensupları hazır bulundu.

Peri masalı gibi gerçekleşen düğünde David ve Victoria Beckham, Elton John ve David Furnish, Tara Palmer-Tomkinson, Guy Ritchie, Marina ve Ben Fogle, Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve eşi Miriam ve eski Başbakan John Major ve eşi Norma ile İşçi Parti lideri Ed Miliband de hazır bulunuyor.

Obama çifti ise 24 Mayıs'ta İngiltere'ye yapacakları resmi ziyaret nedeniyle düğünde bulunmuyor.