BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,45
HABER /  GÜNCEL

Bağımsız adayın yeni adresi!

BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder yazılarına devam ediyor.

Abone ol

Bağımsız Milletvekili adayı olduktan sonra Radikal'deki köşesinden veda eden Sırrı Süreyya Önder hangi gazetede yazmaya başlıyor?

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul Bağımsız Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder yeniden yazmaya başlıyor. Önder, milletvekilliği adaylığı kesinleştikten sonra, 17 Ekim'de başladığı Radikal serüvenine bir noktalı virgül koymuş ve köşesinden okurlarına veda etmişti.

Gazeteciler.com'un haberine göre, "Son teşekkürüm bütün Radikal ailesine... Zatınıza hoşça bakın, sağlıcakla kalın" diyerek veda eden Önder, "Düzenli yazmayacağım ama bir diyeceğim olursa Radikal'in yorum sayfalarında okuyabilirsiniz" demişti.

Doğan Yayın Gurbunun yazarlar siyaset yapamaz kararı yüzünden yazarlığa veda eden Sırrı Süreyya Önder, bir karar değişikliği sonucunda yeni bir gazetede yazı yazma teklifini kabul etti.

SIRRI SÜREYYA O GAZETEYLE ANLAŞTI

İşte Önder'in yazacağı o gazete...

Sırrı Süreyya Önder, 3 Mayıs tarihinden itibaten, Özgür Gündem gazetesinde köşe yazmaya başlayacak. Kürt hareketinin yayın organı olarak 17 yıl aradan sonra 4 Nisan günü yeniden yayınlanmaya başlamıştı.

"SADECE KÜRTLERİN GAZETESİ OLMAYACAĞIZ"

Yeni dönemdeki ilk sayısında Özgür Gündem'in Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, Özgür Gündem'in sadece Kürtlere yönelik bir gazete olmayacağını söylemiş ve bazı sürpriz isimlerin gazetede yer alacağını açıklamıştı. Akyol şöyle yazmıştı:

"Genişlemeye çalıştık. Ertuğrul Kürkçü, Aslı Erdoğan gibi yazarlarımız olacak. Leyla Zana'nın Hatip Dicle'nin yazma durumu var. Yayın danışma kurulumuzda yeni isimler olacak. 12 Haziran'daki seçim öncesi çok yoğun bir gündem var. Biz de bu gündeme eşlik edeceğiz. Kendi geleneğine layık bir gazete çıkaracağız."