BIST 10.521
DOLAR 32,24
EURO 34,90
ALTIN 2.428,68
HABER /  POLİTİKA

Başbakan meydanlarda böyle korunacak!

Mayıs ayında seçim çalışmalarına başlayacak olan Başbakan'ı korumak için ek tedbirler alındı. Erdoğan'ın yanına kimse yaklaşamayacak.

Abone ol

Başakan Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayı başında seçim çalışmalarına başlayacak. Saldırıların artma olasılığını göz önüne alan Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı ek tedbirler aldı. Kameralar, köpekler, özel timler ve observer'lar ile korunacak olan Başbakan'ın yanına adeta hiç kimse yanaşamayacak. Gelenlerin ise anında kimliği belirlenecek.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre: Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı, seçim öncesinde liderlere yönelik "Saldırı olasılığının arttığını" göz önünde bulundurarak, Başbakan Erdoğan'ın güvenliğine yönelik bir dizi önlemi hayata geçirdi. İzinler geçici olarak kaldırılırken, 15 kişilik koruma ekibi, TSK tarafından nükleer, biyolojik, kimyasal saldırılara karşı eğitim aldı. Ekibe sarin (sinir) gazına karşı etkili aşı enjektörleri de dağıtıldı.

Önlemlerden azıları şöyle :

104 KAMERA 24 SAAT

Başbakanlığın bodrum katında kurulan elektronik sistem kontrol odası, çevredeki ve binanın içindeki 104 kameradan gelen görüntüler 24 saat takip ediliyor. Kameraların yüz tanıma ve ses kayıt özelliği de var.

OBSERVER ARAÇLAR

Referandumda deneme amaçlı kullanılan 'observer' adlı araçlardan iki adet satın alındı. Bu araçlar; miting alanına ve korumaların şapkalarına yerleştirilen kameralandan gelen görüntüleri alan ve yüz tanıma analizi yapabilen son teknoloji ürünü sistemlerle donatıldı.

UÇAĞA KAMERA

Apronda bekleyen uçağının güvenliği için 3 adet seyyar kamera davreye sokuldu. Kameralar uçağa yaklaşan ve gidip-çıkan herkesi kaydediyor. Laptop başında bekleyen polis memuru, güvenliği an be an takip ediyor.

DİNLEMELERE KARŞI TIM

Böcek taraması denilen; ses kaydı yapan cihazları, tarayıp bulan özel eğitimli ekip de devreye girecek.

OTEL ODASI

Erdoğan'ın gittiği yerlerde otelde konaklaması durumunda, odasının bulunduğu kata 24 saat aktif olan ve görüntü kaydeden kameralar yerleştiriliyor.

KÖPEKLER GÖREVDE

Bomba arama köptleri, Erdoğan'ın gittiği her seçim bölgesine önceden götürülerek güvenliği sağlıyor.