BIST 10.261
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.394,40
HABER /  GÜNCEL

Balyoz'un 25. duruşması başladı!

'Balyoz Planı' soruşturması kapsamında açılan davanın 25. duruşması başladı.

Abone ol

''Balyoz Planı'' iddialarıyla ilgili olarak eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 162'si tutuklu 196 sanıklı davanın 25. duruşması başladı.İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek ve Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 151 sanık ile tutuksuz yargılanan 22 kişi katıldı.

Aralarında aynı zamanda birinci ''Ergenekon'' davasının da sanığı olan Mehmet Fikri Karadağ'ın da bulunduğu 11 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme heyetine başkanlık eden Ali Alçık, sanıkların tek tek isimlerini okuyarak gerçekleştirdiği yoklamanın ardından, söz alan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, dünkü savunmasında belirttiği gibi dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenilmesi talebini tekrarladı.

Duruşma, Sarıışık'ın avukatı Osman Topçu'nun savunmasını yapmasıyla sürüyor.