BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.403,07
HABER /  GÜNCEL

Kraliyet düğününe dakikalar kala

Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Prens William ile Catherine Middleton önümüzdeki dakikalarda evleniyor. Devlet Başkanları, Kraliyet aileleri, sanatçılar ve çiftin yakınları Westminster Kilisesinde yerlerini aldılar.

Abone ol

Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu ve Birleşik Krallık tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile Catherine Middleton önümüzdeki saatlerde evleniyor.

Aylardır heyecanla beklenen Kraliyet düğününe çok az bir süre kala, dün gece saatlerinden beri Westminster Kilisesi ile Buckingham Sarayı çevresinde ve yakınlarında bekleyen binlerce kişiye bugün yeni kalabalıklar eklendi.

Genç çift, kilisedeki törenden sonra, yağış olması olasılığına rağmen, üzeri açık 1902 yapımı bir atlı arabayla Buckingham Sarayı'na gidecekler. Londra'da hava halen kapalı ve günün ilerleyen saatlerinde sağanak yağış olasılığı bulunduğu bildiriliyor.

Prens William, yanında sağdıcı olan kardeşi Prens Harry ile birlikte kiliseye vardı.

Prensin İrlanda Muhafız Alayına özgü kırmızı albay üniforması giydiği dikkat çekti.

Ancak Catherine Middleton'ın gelinliği hala büyük bir sır olarak gizli tutulmaya devam ediyor.

Westminster Kilisesi'nde yapılacak düğün, Prens William'ın ebeveynleri Prens Charles ve Diana'nın 30 sene önceki düğününden bu yana yapılan en büyük kraliyet töreni olacak.

Dün akşam saatlerinde halk arasında yürüyüşe çıkan Prens William, kalabalık tarafından heyecanla karşılandı; Kate Middleton ise kilisede son düğün provasına katıldı.

Kraliçe Elizabeth de, düğün için Londra'ya gelen yabancı ülkelerin liderleri ve yabancı kraliyet ailelerinin üyeleri onuruna bir davet verdi.

Prense yeni unvan

Kraliçe'nin genç çifte armağanlarından biri yeni unvanlar oldu.

Prens William'a Cambridge Dükü unvanı verildi. Eşi de Cambridge Düşesi olacak.

Prens İngiliz aristokrasisindeki en yüksek mertebe olan düklüğün yanı sıra, ülkenin diğer kesimlerini temsil için Strathearn Kontu ve Carrickfergus Baronu unvanlarını da aldı.

Catherine Middleton, Strathearn Kontesi ve Barones Carrickfergus unvanlarını da alacak, ancak eşinin adıyla, Galler Prensesi William olarak anılacak.

Geniş güvenlik önlemleri

Düğünün güvenliğinin sağlanması için, tören sırasında 5 bin polisin görev yapacağı, düğün kafilesinin izleyeceği güzergahta 900'ü aşkın polisin güvenliği sağlayacağı açıklandı.

Törende görev yapacak memurlar arasında üniformalı ve sivil polisler, köpekli polisler, atlı polisler ve silahlı birlikler de yer alıyor.

Westminster Kilisesi'ne giriş yapan tüm davetlilerin kimlikleri kontrol edilecek.

Polis ayrıca protesto düzenleyeceklerinden şüphelenen üç kişinin tutuklandığını açıkladı.

Tören TSİ 13.00'te

Düğünün 1900 davetlisi sabahın erken saatlerde, törenden 3 saat kadar önce, Londra saatiyle 8.15'ten itibaren yerlerini almaya başladı.

Kilisedeki törenin başlama saati ise TSİ 13.00.

Programda dini ilahiler yanında, Elgar, Britten ve Vaughan Williams gibi ünlü bestecilerin eserleri yer alıyor.

Evliliği ile geleceğin Kraliçesi olmaya adım atacak olan Catherine Middleton, kilisenin kapısından damadın yanına yürürken, orkestra taç giyme marşlarından birini çalacak.

Çiftin nikah defterini Galler Prensi Charles ve eşi Camilla Parker Bowles'un yanı sıra Prens Harry, Carole ve Michael Middleton, gelinin kızkardeşi Pippa ve erkek kardeşi James şahit olarak imzalayacaklar.