BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ünlü terapist İnternethaber'de

Türkiye'nin en ünlü kadın psikoloğu İlkim Öz bundan böyle evlilik ve aile danışmanlığı konusundaki engin bilgi ve birikimini İnternet haber okurlarına aktaracak..

Abone ol

Aile danışmanlığı konusunda uzman bir görüş arıyorsanız... Ya da evliliğinizde yolunda gitmeyen bazı şeyler varsa artık yalnız değilsiniz..

Türkiye'nin en ünlü aile ve evlilik terapisti İlkim Öz bu sorunlarınıza İnternethaber üzerinden cevap vermeye hazırlanıyor..

Aşk, evlilik, kıskançlık ilişkiler.. Sorununuz her ne ise, İlkim Öz'ün yardım eli bundan böyle İnternet Haber üzerinden size uzanacak. Pazartesi günü online sistemde sorularınıza cevap vererek işe koyulacak olan Öz, gelen maillerinizdeki sorunları titizlikle inceleyecek ve tıkandığınıza inandığınız noktada sizlere rehberlik edecek..

TÜRKİYE'NİN EN ÜNLÜ TERAPİSTİ

Ankara doğumlu olan İlkim Öz, 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra, çeşitli hastanelerin psikiyatri kliniklerinde klinik psikolog olarak görev aldı. Özel rehberlik ve danışma merkezlerinde psikoterapist ve yönetici olarak çalıştı. Ankara’da yerel bir radyoda kendi konusu ile ilgili bir radyo programını altı yıl boyunca hazırlayıp sunan İlkim Öz, TRT radyo ve televizyonları dahil olmak üzere, pek çok radyo ve TV kanalına uzman konuk olarak halen katılıyor ve ana haber bültenlerinde görüşleri alınıyor.

İlkim Öz, çeşitli dergilerin yayın ve danışma kurulunda olup, dergi ve gazetelerde çıkan yazılarının yanı sıra, yayımlanmış on altı kitaba da imzasını attı. Çocuklar, aileler ve eşlerle ilgili çalışmalarından dolayı, Türkiye’nin pek çok ili ve ilçesinde konferanslar, söyleşiler düzenledi. Çocuk sahibi olamayan eşlerle, lösemili çocuklar ve aileleriyle uzun yıllar çalışmalarını sürdürdü.

“Terapide 5 Soluk” adlı kitabı Türkiye de bir Türk terapist tarafından psikoterapi seanslarının öyküleştirildiği ilk kitap oldu. Kadınların ve erkeklerin kişilik yapıları, ilişkilerde ve evliliklerde yaşadıkları sorunları “Erkekler Neden Evlenir?” ile “Kadınlar Neden Evlenir?” adlı yapıtlarında irdelerken, insanın kişilik yapısının, geçmiş yaşantılarının, şimdi içinde bulunduğu şartların ve eş seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Yazarın bilimsel hayatı, terapileri, evlilik, kadın ve erkekler üzerindeki araştırmaları ve kitapları Alman gazeteci Hans-Joachim Löwer tarafından kaleme alınmış ve Almanya’da yayımlanan “Atatürk’ün Çocukları”(Ataturks Kinder) adlı kitapta yer aldı.

Bilinçaltımızın, yaptığımız her davranıştan sorumlu olduğunu savunan terapist, psikoterapi seanslarını öyküleştirerek herkesin merak ettiği “psikoterapi sürecinin” nasıl işlediğini zihinlerde somutlaştırmıştır.


İlkim Öz'e şimdiden sorunlarınızı aktarmak istiyorsanız,  bilgi@ilkimoztan.com adresi üzerinden sorularınızı veya sıkıntılarınızı aktarabilirsiniz. Adının açıklanmasını istemeyen okurlarımız, herhangi bir rumuz kullanabilir..

Öz, gelen ilk soruları, pazartesi gününden itibaren cevaplamaya başlayacak.