BIST 10.234
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.476,15
HABER /  GÜNCEL

Yüzenkonduydu gemi oldu!

Ünlü armatörün doğa harikası koyları işgali 10 yıldır sürüyor. Öyle formüller bulunuyor ki kimse işgale dur diyemiyor

Abone ol

Burası Muğla'nın doğa harikası koylarından Sarsala koyu... Fotoğrafta gördüğünüzün ne olduğuna gelince...

Yüzme havuzu, saunası, spor salonu bulunan bir saray yavrusu... 800 metrekare büyüklüğünde, dubleks... Bu saray yavRusu ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu'na ait. Onlar 'yüzen ev' hatta gemi' diyorlar ama siz ona yüzenkondu da diyebilirsiniz.

Sadıkoğlu, 10 yıl önce ‘barge-yatch’ (Duba-yat) belgesi alarak suya indirdiği bu yüzen evle doğa harikası koyu adeta işgal etmeye başladı. 10 yıldan bu yana da bu işgale müdahale eden olmadı.

YÜZEN EVDİ, GEMİ OLDU...

Denizcilik Müsteşarlığı'nın yıllarca işlem yapmadığı bu özel yüzen ev, sonunda yerel yönetimi isyan ettirdi... Muğla Valiliği, Denizcilik Müsteşarlığı’na bu durumun ne olacağını sormaya başladı. Durum böyle olunca Sadıkoğlu da, yüzer ev için yeni bir formül arayışına girdi. Bu kez uluslararası sefer yapan gemilerle ilgili bir sözleşmeye dayanılarak belge ‘Sergi Gösteri Gemisi’ olarak yeniden düzenlendi.

'MAKİNE ARIZALI' BAHANESİ

Ortalık karışınca Sadıkoğlu, yüzer evini Sarsala Koyu’ndan Göcek Adası’na taşıdı. Burada bulduğu formül ise makine arızasıydı... Ünlü armatör, koyu terk etmemek için ‘Makine arızası var, parça bekliyoruz’ gerekçesini öne sürdü. Yüzer ev, son olarak Mopak İskelesi’ne bağlandı.
Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yüzer ev ‘My Fantasy’ye verdikleri 'gemi' statüsünü savunurken bölge halkı işgale isyan ettiğiyle kaldı...

Kahraman Sadıkoğlu, Atatürk’ün kullandığı Savarona adlı yatı 49 yıllığına kiralayarak, bakım ve onarımını yaptıktan sonra zengin turistlere hizmet vermeye başlamıştı.