BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  EKONOMİ

Yüzde 40 Motorlu Taşıtlar Vergisi zammı mı olur?

2018 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılan yüzde 40'lık fahiş zamma tepki yağıyor. Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan da "Yüzde 40 vergi artışı olur mu?' diyerek zamma itiraz etti.

Abone ol

Hükümet "Orta Vadeli Plan' adı altında vergi oranlarını artırıp Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne de okkalı bir zam yapınca her kesimden tepki yağmaya başladı. 2018 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi en fazla yüzde 15 oranında zamlanacaktı. Ancak hazinedeki açık vatandaşa fatura edildi ve yüzde 40 gibi fahiş bir vergi zammı yapıldı.

Bu zamla 2018 yılında 1.3'lük bir motorlu aracın vergisi bile bin lirayı buldu. Peki bu zam neyin nesi?

"Bir sabah kalkıyorsun cüzdanın boşalmış" başlığını atan Milliyet Gazetesi yazarı Mehmet Tezkan MTV'deki ayarı kaçmış zamma tepki göstererek şunları yazdı;

"Anlaşılan o ki; Hazine’nin kasası boşalmış.. Hazinenin dengesi kaçmış.. Yüzde 40 vergi artışı olur mu? Maliye Bakanı her yıl enflasyon oranında yapıyorduk, bu yıl yüzde 25 daha fazla yaptık diyor..

2018 Motorlu Taşıtlar zammı otomobil vergileri fena

Yani yüzde 15 yapacaktık, yüzde 40 yaptık.. O halde enflasyon yüzde 15. Zamma gelince enflasyon farklı..

SIRADA KDV VE ÖTV VAR
Sadece MTV  vergisi artsa neyse.. Her alanda vergiler arttı.. Bunu KDV ve ÖTV artışları izleyecek. Merkezi yönetim böyle de yerel yönetimler farklı mı? Emlak vergisine yüzde 300, yüzde 400 zam yapan belediyeler var. Çöp vergisini katlayan. Otoyollar, köprüler desen soygun yeri gibi. Bu haliyle insanlar zorunlu olmadıkça kullanmıyor. Kullanamıyor.. Yeni yılda kaç para olacakları belli değil..

Bir de şu var. Devlet yüzde 5 büyümeyi hedefliyor. Biz de yüzde 5 büyüyelim. Büyümeden biz de pay alalım.. Enflasyonun üzerine yüzde beş koyup maaşları böyle belirleyin..

MTV'ye yüzde 40 zam yasal değil bu hesaba dikkat!

Bakandan MTV'ye zam açıklaması yüzde 40 kimlere uygulanmayacak