BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Yüzde 100 garantili ana para fonu

Türkiye İş Bankası bugünden itibaren 26 Şubat'a kadar iki farklı anapara korumalı fonu yatırımcılarına sunuyor.

Abone ol

Yapılan açıklamaya göre, aralarında Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Kore, Endonezya ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin borsalarına yatırım yapan yüzde 100 Anapara Korumalı Gelişmekte Olan Ülkeler Fonu, yaklaşık 13 aylık yatırım dönemi sonunda bu borsaların yükselişinden kazanç sağlamayı amaçlıyor.

Temel özelliği farklı piyasa koşullarında farklı yatırım araçlarına yönelmesi olan yüzde 100 Anapara Korumalı İş Bankası Türkiye Dinamik Endeksi Fonu ise piyasalarda riskten kaçış eğiliminin düşük olduğu dönemlerde İMKB-30 endeksine yatırım yapıyor. Riskten kaçış eğiliminin yüksek olduğu dönemlerde altın ve Amerikan tahvillerinden oluşan portföyü tercih ediyor. Böylelikle 14 aylık yatırım dönemi süresince her türlü piyasa koşulunda getiri aramaya devam ediyor.

Her iki fon da vade sonunda yatırımcılarına yüze 100 anapara koruması sağlarken fonların getirileri Dolar/TL kurundaki değişimlerden etkilenmiyor. Fonların vade bitiminden önce satılması durumunda yatırımcılardan erken çıkış komisyonu alınmıyor.

Asgari alım limiti 1.000 TL olan fonlar, İş Bankası şubelerinin yanı sıra internet şubesinden de satın alınabilecek.