BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yurtta hava nasıl olacak?

Metroroloji Genel Müdürlüğü yurtta beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı İşte bölge bölge beklenen sıcaklıklar

Abone ol

Metroroloji Genel Müdürlüğü yurtta beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı İşte bölge bölge beklenen sıcaklıklar

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara ile Kıyı Ege açıklarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren Marmara ile Kıyı Ege açıklarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar Kıyı Ege açıklarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, kıyıları parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeydoğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ağrı, Kars ve Iğdır çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.