BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan askeri konvoya mayınlı tuzak

Hakkari'de Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı yolunda askeri konvoy geçerken mayın patladı

Abone ol

Hakkari'ye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca Köyü Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı yolunda askeri konvoyun geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, olayda 2 yaralının bulunduğunu, yaralıların yanı sıra ayakta tedavi edilenlerinde bulunduğunu, ancak hafif yaralı olanların sayısı konusunda elinde net bir bilginin bulunmadığını söyledi.             

Mayın yerine piknik tüpü
PKK'nın askerlere yönelik hain saldırıları bakın nasıl planlıyor. Haberi okumak için TIKLAYIN

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

Hakkari'de göreve giden askerleri taşıyan sivil minibüsün geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada yaralıların olduğu belirtiliyor.

Patlama saat 07.00 sıralarında Hakkari'ye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na giden yolun üzerinde meydana geldi. Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na 2 kilometre kala askerleri taşıyan sivil minibüsün geçişi sırasında patlama meydana geldi. Minibüste, Tugay Komutanlığı'na göreve giden askerlerin bulunduğu belirtiliyor.

Hakkari Valisi Muammer Türker, olayla ilgili ellerinde henüz net bilgilerin bulunmadığını, olay yerine ambulansların gönderildiğini, patlamanın yaşandığı yerde de incelemelerin sürdüğünü söyledi.

Bu arada, Tugay Komutanlığı'na giden yolun trafiğe kapatıldığı belirtilirken, olay yerinde ikinci bir bombanın bulunabileceği ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgeye kimse yaklaştırılmıyor.

2 ASKER YARALI

Hakkari Valisi Muammer Türker, olayda 2 yaralının bulunduğunu, ayakta tedavi edilenlerinde bulunduğunu, ancak hafif yaralı olanların sayısı konusunda elinde net bir bilginin bulunmadığını söyledi.

Vali Türker, saldırının göreve giden askerleri taşıyan servis aracına yönelik olduğunu ve yol kenarına döşenen mayının patlatıldığını belirtti. Vali Türker, bölgede geniş çaplı operasyonun başlatıldığın bildirdi.

SERVİS MİNİBÜSÜNDE 15 KİŞİ BULUNUYORDU

Hakkari kent merkezinden Hakkari Dağ ve komando Tugay Komutanlığı'na askeri personeli taşıyan minibüste sivil olan sürücü ile birlikte 15 kişi bulunuyordu. Vali Muammer Türker, sürücü ve 12 askerin tedavilerinin ayakta yapıldığını belirtirken, 2 askerin tedavisinin ise sürdüğünü söyledi. Vali Muammer Türker, ambulansla Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan 2 yaralının da hayati tehlikelerini bulunmadığını belirtti.