BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.491,99
HABER /  GÜNCEL

Yazarlar Fener depremi için ne dedi?

Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyen Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kararı tartışılıyor.

Abone ol

UEFA'dan aldığı talimatı gerekçe gösteren Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına izin vermedi. Karar kamuoyunda deprem etkisi yarattı.

Süper lige devam kararı alan ancak Avrupa'da Fenerahçe'ye ceza kesen Federasyon, spor yazarlarının eleştirilerine hedef oldu.

Çelişkili karar almakla suçlanan TFF istifaya çağrıldı. Ancak madalyonun öteki yüzünde ise UEFA var. Federasyon karar almasaydı UEFA'nın keseceği muhtemel cezayı Reha Muhtar yazdı. İşte yazarların görüşleri:

AHMET ÇAKAR (SABAH): PAÇALARI TUTUŞTU

Ve dün akşam bomba patlıyor. TFF, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men ettiğini açıklıyor. Ama bunu inisiyatifiyle yapmıyor, yapamıyor. UEFA, "Ya Fenerbahçe çekilsin, ya da sen göndermeyeceksin. Yoksa Türk futbolu ağır cezalarla karşılaşabilir" ultimatomunu verince federasyonda herkesin paçaları tutuşuyor. Haftalardır alınamayan karar, bir çırpıda çıkıveriyor.
Yapmayın bunları... Hem kendinizin hem de Türk futbolunun sonunu hazırlıyorsunuz. Futbol Federasyonu'nda bu kadar saygın isim, bu kadar başarılı işadamı bir araya gelmişken saygın olmayan böylesine kararlara imza atmak niyedir acaba?

UĞUR VARDAN (RADİKAL): 'İYİ BİLİRDİK' DEMEYE VİCDANIMIZ EL VERMİYOR

Ee, UEFA kendi ligine değer veriyor da sen başkam olduğun lige neden değer vermiyorsun? Avrupa'ya göndermeyi göze alamadığın takımla, kendi ligini niye başlatıyorsun? Daha doğrusu, geçen sezonun hesabını ne kendi spor hukukunda, ne de ceza hukukunda netleştirmemişsin, "Yayma kuruluş böyle istiyor" diye apar topar Süper Lig'in yeni sezonunu başlatmak için çabalıyorsun, üstüne üstlük de 'Şark kurnazlığı'na soyunup 'Play-off sistemi'ni ortaya atıyor ve suyu bulandırdıkça bulandırıyorsun.
Ben şu suçludur, bu suçludur demiyorum ama Federasyon'un dün aldığı karar 53 yıllık geçmişi olan lig tarihimizin, 'Play-off sistemi' tartışmasından sonrası en skandal karandır. Dibe düşen çizgi, 'sıfır' noktasındaki zemini de geçip arzın merkezine doğru ilerlemektedir.

FENERBAHÇE MEN EDİLMESEYDİ UEFA FENERBAHÇE'YE KAÇ YIL CEZA VERECEKTİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

OSMAN TANBURACI (YENİŞAFAK): AYDINLAR'IN İPİNİ UEFA ÇEKTİ

UEFA sonunda resti çekti. Haddimizi bildirdi. M. Ali Aydınlar bizi Play Off'la oyalarken bir anda balyoz gibi iki yumruk yedik ki sormayın!

Sorumluluktan kaçan TFF de zoru görünce 'Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne yollamıyoruz' diyerek UEFA'ya mektubu postaladı!

Böylece TFF şimdiye kadarki kantarı kaçık söylemlerine bir kez daha ters düştü!

Hani Kulüpler kendi başlarının çaresine bakacaklardı?

Hani şikeden kuşkusu olanlar kendileri bilirdi.

Hani yargıyı bekleyeceklerdi?

Hani gizlilik yasağı vardı?

Etliye sütlüye karışmak istemeyen TFF'nin UEFA bastırınca aklı başına geldi.

Çark etti.

Böyle mi olmalıydı?

Asla!

Yedi düvele rezil olduk.

Bitmedi!... UEFA'dan bir ultimatom daha geldi. Trabzonspor, Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne alındı. Şimdi ayakbastı parası da gündeme gelecek. Haklar Trabzon'a geçecek.

Ne oldu Sayın Aydınlar; siz Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'i, hocası Şenol Güneş'i haklarını arıyor diye PFDK'ya gönderirken UEFA onları Şampiyonlar Ligi'ne gönderdi.

Futbolu yönetmek işte böyle olur.

 

REHA MUHTAR (HÜRRİYET): FENERBAHÇE'YE 8 YIL CEZA GELİYORDU

Dün gece geç saatlerde aldığım bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Federasyon, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesi kararını almasaydı UEFA’nın Fenerbahçe’yi 8 yıl Avrupa kupalarından men etmesi söz konusu olacaktı.
Günlerdir sürdürülen görüşmelerde UEFA yetkilileri ikili gayrıresmi konuşmalarda bu kararın çıkmaması halinde Fenerbahçe’nin 8 yıl Avrupa kupalarına katılamayabileceğini söylediler.

Bana gelen bilgilere göre Başkan Michel Platini bu süreçte Şampiyonlar Ligi konusunda çok hassas davrandı, “Yüzde 1 şike ihtimali dahi olsa Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı vermeyeceğiz” dedi.

TOROĞLU FENERBAHÇE İÇİN DE DEDİ?

[PAGE]

ERMAN TOROĞLU (HÜRRİYET): EYVAH ŞİMDİ AYVAYI YEDİK

Bizim bir ayda halledemediğimizi İtalyan savcı bir günde halletti. Ama tabi o bir günde değil. Onu bayağı bir takip dönemi vardı. Adamlar, karpuzu ortadan kestiler. Biz karpuzu soyup, yemeye kalktık. Karpuz yiyeceğimize ayvayı yedik.

Düşünün şampiyonumuz Şampiyonlar Ligi'nden reddediliyor. O zaman bu Futbol Federasyonu'nun çok iyi düşünüp, önümüzdeki yılları kurtarması için radikal kararlar alması gerekir. Alabilir mi? alsa daha önceden alırdı. Bu duruma düşmezdi.

Türk futbolunun para değeri vardı, marka değeri yoktu. Şimdi para değeri de, marka değeri de futbolu da yerlerde sürünüyor. Bu dakikadan sonra yerden kazısan da temizleyemezsin. Türk futbolunu bu duruma düşürenler utanırlar mı acaba? Bence, hayır.

UEFA'nın bu kararından sonra TFF'nin de, F.Bahçe yönetiminin de istifası gerekir. Olan büyük Fenerbahçe'ye oluyor. Hem de çok yazık oluyor