BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Barzani'den PKK'ya sert mesajlar!

Türkiye ve İran’ın sınırötesi operasyonlarını eleştiren Barzani, PKK'ya sert uyarılarda bulundu

Abone ol

Türkiye ve İran’ın sınırötesi operasyonları yüzünden küplere binen Barzani PKK’ya isyan ederek sert sözler kullandı.

İran’ın PJAK’ı, Türkiye’nin de PKK’yı gerekçe göstererek Irak topraklarına saldırmasını eleştiren Barzani, "Kandil PKK'nın değil" uyarısında da bulundu.

"KÜRDÜN KÜRTLE SAVAŞINI İSTEMİYORUZ"

Irak’ta yayın yapan Kürt haber sitesi “www.nefel.com” adlı internet sitesine röportaj veren Barzani, önemli açıklamalarda bulundu. Barzani, “Bu savaş Kürdistan bölgesi için bir sorun olmuş durumda. Bir yandan İran PJAK’la savaşıyor, diğer yandan Türkiye PKK ile savaşıyor ve biliyoruz ki PKK ile PJAK birbirinden ayrı değildir. PKK bizi dinlemiyor. Bizim de bu savaşta taraf olma gibi bir niyetimiz yok. Çünkü Kürdün Kürtle savaşını asla istemiyoruz." dedi.

"AMERİKA İZİN VERMESE TÜRKİYE SALDIRAMAZ"

Türkiye'nin düzenlediği operasyonları Amerika'dan aldığı izinle gerçekleştirebildiğini söyleyen Barzani, "Kuşkusuz Amerika’dan izin almaksızın Türk savaş uçakları gelip bu tür saldırılar düzenleyemez. Amerika’nın yol vermesiyle bunlar oluyor. Kürdistan güçlerinin oralarda (Kandil’de) kontrolü sağlaması lazım veya Irak güçlerinin. Oralar ne PKK’nin yeri ne de Ensar El-İslam’ın."

PKK'NIN ASKER ÖLDÜRMESİYANLIŞ

Taraf'ın haberine göre, "Kürtler on tane asker öldüreceklerine gidip kendi mücadelesini parlamentoda sürdürselerdi yüz kat daha iyi olurdu" diyen Barzani sözlerinini şöyle sürdürdü: PKK’nin bu tutumunu kabul etmemiz mümkün değil, biz buna karşıyız. PKK’nin askerleri öldüren son eylemleri de büyük bir yanlıştı ve bu tür eylemlerin Kürt davasına hiçbir hizmeti olamaz. O nedenle en doğrusu, parlamentoda mücadele vermektir."