BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şenol Güneş Federasyon'u topa tuttu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk futbolunun iyi yönetilmediğini iddia etti

Abone ol

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA'nın Fenerbahçe kararıyla ilgili Futbol Federasyonu'nu suçladı.

Federasyon'un erteleme kararının ardından G.Saray'ın açıklamalarının eleştirildiğini bugün ise bu eleştirilerin haklı çıktığını söyleyen Güneş, Türk futbolunun iyi yönetilmediğini savundu. Güneş aldığı cezayla ilgili kararı da eleştirerek, "arkadaşlarım yarın bu cezaya gereken cevabı verecektir" diye konuştu.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Şenol Güneş, yarın oynanacak Atletic Bilbao rövanş maçında iki tarafın da eşit şansa sahip olduğunu söyledi.

Şenol Güneş, Atletic Bilbao maçında hakem tarafından tribüne gönderilmesi nedeniyle yarınki maçta da cezalı olduğunu söyledi.

Güneş, Serkan'a yapılan hareket sonrası hakeme ''Red card'' (Kırmızı kart) dediğini, ancak hakemin raporunda küfür ettiğini ileri sürdüğünü aktarırken, ''Söylemediğim bir kelimeden dolayı cezalandırılıyorum. Yarın ben olamasam da yerime çıkacak arkadaşlar en iyisini yapacaklardır'' şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN MEN EDİLMESİ

Şenol Güneş, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) UEFA'nın isteği üzerine Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmesi hakkında yöneltilen sorular üzerine, şok olduğunu söyledi.

Türk futbolunun sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ve kendilerinin Avrupa kupası maçları öncesi de hep bu konuların gündeme geldiğini anlatan tecrübeli teknik adam, kararın kendisini çok üzdüğünü ve sinirlendirdiğini söyledi. UEFA'nın kararıyla Türk futbolunun bitme noktasına geldiğini iddia eden Güneş, futbolun çok kötü yönetildiğini söyleyerek kararı Türk futboluna vurulmuş en büyük darbe olarak nitelendirdi. Güneş şunları söyledi:

"Benim için şok oldu! Çok kötü yönetildik ve yönetiliyoruz. Birbirimizle kavga etme adına ülke futbolunu batağa götürdük. Bundan hiç kimseni menfaati olamaz. Suçu kovalayacağımıza birbirimizi kovaladık. Bugünkü karar, Türk futbolunun ayıbı ve Türk futboluna vurulmuş önemli bir darbedir. Bir çözüm yolu bulunmalıydı. Suç varsa ortaya çıkarılmalıydı. Çok ihmal edildi. Galatasaray'ın yaptığı açıklamanın üzerine gidildi ama bugün Galatasaray haklı çıkıyor. Ülke futbolunu hep birlikte yok etmiş sayılıyoruz. Burada Fenerbahçe'ye veya başka takıma olmuştur diye bakarsak yine hata yapmış oluruz.''

''KEŞKE BENİM FUTBOL HAYATIM BİTSEYDİ DE...''

Şenol Güneş, TFF'nin aldığı karar sonrası neler hissettiğinin sorulması ve Atletic Bilbao ile yapılan ilk maçın ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildiğinin hatırlatılması üzerine, ''Keşke benim futbol hayatım bitseydi de Türk futbolunu bu halde görmeseydim. Söylediklerimden dolayı alacağım ceza beni etkilemez ama bugünkü ceza Türk futbol camiasını bitirmiştir. Bir kirlilik varsa, bu kirliliğe ortak olup olayı değiştiremiyorsanız, içinden çıkmanız gerekir. Türkiye'de futbolun sahibi olmadığını söylediğimde kızanlar, bugün bunu görmüşlerdir. Söylediklerimi zaten anlayan ve dinleyen yok. Bu şartlar altında yarın oynayacağımız maç da anlamını yitirdi. Trabzonspor'la ilgili dosya var diye haber yapıldı. Eğer varsa ortaya konulmalı ve cezalar verilmeli'' yanıtını verdi.