BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İsyancılar Kaddafi'nin başına ödül koydu

Libya'da isyancılar, Kaddafi'yi ölü ya da diri getirene 1,7 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı. Libya liderinin hala Trablus'ta olduğu düşünülüyor.

Abone ol

Libya'da isyancılar, Albay Muammer Kaddafi'yi ölü ya da diri getirene 2 milyon Libya dinarı (1,7 milyon dolar) ödül ve yargı muafiyeti vadetti.

Libya liderinin nerede olduğu bilinmiyor. Ancak isyancılar Kaddafi'nin hala başkent Trablus ya da yakınlarında olduğuna inanıyor.

Kentin bazı noktalarında Kaddafi'ye bağlı güçlerle, isyancılar arasında çatışmalar devam ediyor.

Kaddafi bir gün önce radyoda yayımlanan mesajında isyancılara meydan okumuş, "Ya zafer, ya ölüm" demişti.

İsyancıların Salı günü ele geçirdiği, Kaddafi'nin karargahı Bab-ı Aziziye'den de zaman zaman çatışma sesleri geldiği belirtiliyor.

Memleketi Sirte başta olmak üzere bazı kent ve yerleşim birimleri hala Kaddafi'ye bağlı güçlerin denetiminde.

'Kaddafi liderliği bırakmaktansa ölmeyi tercih eder'

İsyancıların kurduğu Geçici Ulusal Konsey'in Başkanı Mustafa Abdülcelil, Bingazi'de ödül kararını açıklarken "Kaddafi güçleri ve işbirlikçileri Kaddafi yakalanmadıkça ya da öldürülmedikçe direnmekten vazgeçmeyecek" dedi.

Celil, Kaddafi için vadedilen parayı bir grup işadamının ödeyeceğini söyledi.

İsyancıların sözcüsü Cuma el Gamati de BBC'ye yaptığı açıklamada Kaddafi'nin çevresindekilerin insanlığa ve Libya halkına karşı suç işlediklerini belirterek, "Şimdi onlar için büyük bir psikolojik teşvik var. Onunla birlikte mahvolmak istemiyor ve canlarını kurtarmak istiyorlarsa, ölüsü ya da dirisini getirmeleri durumunda affedilecekler" dedi.

İsyancılar, liderliği bırakması durumunda Kaddafi'nin ülkeden ayrılmasına izin vereceklerini söylediler. Ancak Gamati, bunun uzak bir ihtimal olduğunu belirtti, "Bence Kaddafi, bunu yapmaktansa ölmeyi ya da yakalanmayı tercih eder"diye konuştu.