BIST 10.240
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.406,53
HABER /  GÜNCEL

Yunus yaşasaydı bu mesleği seçecekti

Van depreminin sembolü haline gelen Yunus yaşasaydı futbolcu olacaktı.

Abone ol

İsimsiz kahramanın bedeniyle siper olduğu Yunus'u o fotoğrafıyla hatırladık. Enkazdan sağ çıkarılan ancak yolda iç kanamadan hayatını kaybeden 13 yaşındaki Yunus'tan geriye büyük bir aile dramı kaldı.

İNŞAATTAN DÜŞÜP YARALANAN ABİSİ 1 YILDIR TEDAVİDE

Bir ağabeyi yıllar önce kaybolan Yunus’un 18 yaşındaki Vefa isminde diğer ağabeyinin de geçen yıl inşaattan düşerek ağır yaralandığı ve bir yıldır İstanbul’da tedavi gördüğü ortaya çıktı.

KENDİNE ÖDÜL VERMİŞTİ
Yunus'un ailesi Sabah'a konuştu. Erciş'te, deprem sırasında bulunduğu internet kafede enkaz altında kalıp saatler sonra kurtarılan ancak hastane yolunda can veren 13 yaşındaki Yunus'un ailesi, tıpkı içinde bulundukları şehir gibi yıkılmış durumda. 9 çocuğundan 8'incisini toprağa veren 10 çocuklu Geray ailesi Saliye Mahallesi'ndeki evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Yunus, Yahya Kemal İlköğretim okulu öğrencisiydi. Maddi durumları iyi olmadığı için hem okuyor hem de ayakkabı boyacılığı yaparak ailesine katkıda bulunuyordu. Cumartesi günü çalışmış, pazar günü kendisine izin vermişti. Arkadaşlarıyla buluşup gezmiş sonra da internet kafeye gitmişti.

POLİS OLACAKTI

Enkazdan saatler sonra çıkarılan oğlunu hastanede bulan baba Yusuf Geray (53) uyutulduğu için hiç konuşamadığı oğlunu şimdiden çok özlediğini söylüyor. Enkazdan çıkarılan oğlunun ilk sözlerinin, "Eve geç kaldım, babama söylemeyin" olduğunu hatırlatan baba, "Zaman zaman maça, çok nadir de olsa internet kafeye gidiyordu. Bu konuda baskı yapmıyorduk, çünkü zaten parayı kendisi kazanıyordu. Yunusum keşke eve sağ salim dönebilseydi, ben ona asla kızmaz, bağrıma basardım. Yunus çocuklarım arasında en sadık ve vefakâr olanıydı. Eve yorgun geldiğimde, 'Baba büyüyüp polis olacağım. Seni, çalıştırmayacağım' derdi" diyerek de gözyaşı döküyor.

6 çoğunun evli, bir oğlunun da asker olduğunu anlatan anne Yeser Geray (50) ise "İhtiyacımız olmasaydı hiç çalıştırır mıydık? Ben Yunusum'un ölümüne nasıl dayanayım? Çocuklarım içinde Yunusum başkaydı" diye feryat ediyor.

ABLASI DİPLOMA PARASINI BULAMADI

İlköğretimi bu yıl bitiren ancak henüz diplomasını bile alamayan abla Sibel Geray ise üzüntüsünü şöyle dile getiriyor: "Diploma için 50 TL lazımdı. Babam veremedi. Yunus para biriktirip benim diplomamı alacaktı. O benim okumamı çok istiyordu. Maddi durumumuz olmadığı için babam liseye gönderemedi. Ama şimdi mutlaka okuyup Yunus'un isteğini yerine getireceğim."