BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.425,97
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan’da Başbakan önde gidiyor

Yunanistan’daki yerel yönetim seçimlerinin ilk turunda açılan sandıklar sonrası Başbakan Andonis Samaras’ın partisi Yeni Demokrasi’nin seçim...

Abone ol

Yunanistan’daki yerel yönetim seçimlerinin ilk turunda açılan sandıklar sonrası Başbakan Andonis Samaras’ın partisi Yeni Demokrasi’nin seçimleri önde götürdüğü bildirildi.
Samaras’ın partisi Yeni Demokrasi birçok bölgedeki valilik seçimlerini önde götürürken, Atina’da ise Siriza Partisi adayı Rena Duru’nun son sayımlara göre önde olduğu belirtildi. Sandıkların açılmaya başlanması sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Samaras, “Gelecek haftaki AB parlamentosu ve yerel yönetimler ikinci turu seçimlerinde Yunan halkı kullanacağı oy ile ya normalleşme ve düzenli hayatı seçecek ya da ülkeyi geriye götürecek. Bu haftaki seçimlerde olumlu sinyaller var ancak gelecek hafta mesajın verilmesi gerekmektedir” dedi. Hükümetin ortağı PASOK partisi lideri ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da gelecek haftaki seçimlerin çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Öte yandan PASOK Partisi’nin Atina Belediye Başkanı Adayı Yorgos Kaminis’in ise seçimlerin ilk turunda birinci olduğu açıklandı. Kaminis açıklamasında, “İkinci turda tüm Atinalıların bize destek vermesini ve hep beraber yeni Atina’yı yaratmak için yola devam etmek istiyoruz. Tüm oy verenlere teşekkür ederim” dedi.
Yunanistan’da yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre ana muhalefetteki Siriza Partisi’nin AB parlamentosunu seçimlerinde yüzde 2 ila 3 arasında bir fark ile Yeni Demokrasi Partisi’nin önünde göründüğü bildirilmişti.
(İHA)