BIST 10.212
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.377,05
HABER /  DÜNYA

Yunanistan felce uğradı!

Yunanistan'da gemi çalışanlarının iş bırakma eylemi Komşu'da hayatı adeta felce uğrattı

Abone ol

Yunanistan'da gemi çalışanlarının 16 Şubat Perşembe gününden beri devam ettiği iş bırakma eylemi, tüm ülkede sorunlara neden oluyor.

Yunanistan'da gemi çalışanlarının grevi nedeniyle, Perşembe gününden beri Pire ve Selanik'ten Ege ve Adriyatik adalarına vapur seferi yapılamazken, gemiler limanlarda bağlanmış halde bekliyor. Pire, Girit, Rodos, Sakız, Sisam gibi adalarda halk, grev nedeniyle zor durumda. Tüm ülke ile bağlantı sadece uçaklar ile sağlanıyor. Havaalanı bulunmayan küçük ada sakinlerinin ise, ülke ile bağlantıları tamamen kesilmiş durumda. Ülkenin en büyük ve Avrupa'nın 5. büyük limanı olan Pire'de bütün vapurlar bağlı durumda bekliyor. Adalara gidecek olan yüzlerce TIR ve kamyon da, limanda seferlerin başlamasını bekliyor.

İHA'ya açıklamalarda bulunan yolculardan biri, gemilerin sefer yapmaması nedeniyle gitmek istediği yere gidemediğini belirterek, "4 gündür burada bekliyoruz. Tekrar eve geri dönmek zorundayım" derken, bir diğer yolcu da, "4 gündür burada bekliyoruz. Köyden gelip adaya gidecektim. Ama bu durumda tekrar köye geri döneceğim" dedi. Başka bir yolcu ise, "Grevin bitmesini bekliyoruz. Ne gemiyle ne de uçakla adaya gidemiyorum" şeklinde konuştu.

Gemi çalışanları, hem maaşlarının arttırılması, hem de denizcilik okullarında değişikliklerin yapılmaması için greve devam ediyor. Gemi çalışanları, greve 22 Şubat 2006 tarihine kadar devam etme kararı aldı. Bu kararla limanlardaki sorunların daha da büyümesi bekleniyor. Bu grev sebebiyle İtalya-Yunanistan arasında sefer düzenleyen Yunan gemileri de çalışmıyor.