BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Otobanda bomba paniği

TEM Otoyolu ışıklandırma trafosu yanına bırakılan bir paket ve üzerine yazılan not ortalığı ayağa kaldırdı!

Abone ol

TEM Otoyolu ışıklandırma trafosu yanına bırakılan ve üzerine "Elektriği keserseniz bomba patlayacak" yazılı bir not bırakılan paket, bomba paniği yaşanmasına neden oldu. Otobanın Ankara yönü trafiğe kapatılarak yapılan kontrollü patlatmada, pakette bomba bulunmadığı anlaşıldı.

TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeleri yakınındaki ışıklandırma trafosunu kontrole gelen Karayolları Bölge Müdürlüğü görevlisi Erkan Kal, trafonun yanında, üzerinde "Elektriği keserseniz bomba patlayacak" yazılı not bulunan bir paket görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri hemen çevre güvenliği alarak bomba imha ekibi istedi.

Bir süre sonra trafoya ulaşan bomba uzmanı, özel kıyafetini giyerek pakete yaklaştı ve inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından paketin imhasına karar verildi. Bunun üzerine TEM Otoyolu'nun Ankara yönü trafiğe kapatıldı.
Yapılan kontrollü patlatmada paketin içinde bomba değil, bomba süsü verilmiş bir düzenek çıktı. Paketi bulan Erkan Kal, "Trafoyu kontrole gelmiştim. Gözüme bir paket ilişti. Paketin üzerinde, içinde bomba olduğuna dair notu görünce polise haber verdim" dedi.
Paketin, bölgedeki elektrik kesintisinden yakınan bir vatandaş tarafından bırakıldığını düşünen polis ekipleri, olayın siyasi yönünün bulunmadığını belirtti.