BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Sunnilere saldırı kınandı

Irak Müslüman Alimler Heyeti Sözcüsü Dr. İsmail El-Badri Sunniler'e yapılan saldırıları kınadı!

Abone ol

Irak Müslüman Alimler Heyeti Sözcüsü Dr. İsmail El-Badri, heyetin üyesi olan Osman Bin Affan Camii İmamı Alaa Casim El-Azavi'nin, kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmesini kınadı.

Dr. El-Badri, düzenlediği basın toplantısında, olaydan Irak İçişleri Bakanlığı ve ABD güçlerini sorumlu tutarak, bu suikastı yapanların yargılanmasını istedi. Dr. El-Badri, "Son seçimlerden sonra bu tür olaylar daha fazla yaşanmaya başladı. Şimdiki yönetim, zaman kaybetmeden Sünniler'e katliam yapıyor. Biz, Irak halkına yapılan bu katliamları kınıyoruz. Başta tutukluyorlar Sünniler'i, sonra işkence yaparak hepsini öldürüyorlar. Bu caminin Sünni imamını devlet hastanesinin morgunda ölü olarak bulduk" dedi.

Son zamanlarda yüzlerce Sünni Iraklı'nın gizlice öldürülüp hastanelere atıldığını iddia eden Dr. El-Badri, "Uluslararası insan hakları örgütlerine buradan sesleniyorum; gelin Iraklılar'ı bu devletten koruyun. Bu suçları işleyenlerin uluslararası mahkemede yargılanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.