BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Türkiye kırılganlığı aştı!

Şahin, “Ekonomideki o kırılganlığı, önünü göremeyen sanayicinin, sorununu Türkiye aştı” dedi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Ekonomideki o kırılganlığı, önünü göremeyen sanayicinin, işadamının sorununu Türkiye büyük ölçüde aştı” dedi.

Şahin, Bolu'nun Gerede İlçesi'nde, AK Parti Gerede Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin bir çok başarılı çalışmaya imza attığını söyledi.

Ekonominin düzelmeye başladığını, Türk parasının dolar karşısında değer kazandığını ifade eden Şahin, “Para bir ülkenin itibarıdır. Ekonomisinin gücünü gösterir. Biliyorsunuz altı tane sıfır attık. Ekonomideki o kırılganlığı, önünü göremeyen sanayicinin, işadamının sorununu Türkiye büyük ölçüde aştı” dedi.

Hükümetleri döneminde, Türkiye'deki yoksul insanlara sahip çıktıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

“Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakan olarak yaptığı ilk toplantıda, ülke genelinde ne kadar yoksul insan varsa bunların tespit edilmesini istedi. İl ve ilçelerde bulunan kurumlardan bunların tespiti yapıldı. 1 milyon 553 bin hane yoksuldu. Nüfus olarak 6.5 milyon insan... Bir taraftan ekonomini düzeltmeye çalışıyorsun, bir taraftan da bu yoksul kesime sahip çıkmanız gerekiyor.”

Okullarda öğrencilerin ihtiyacı olan kitapları ücretsiz olarak dağıttıklarını anımsatan Şahin, “Önümüzdeki yıl da orta öğretimde okuyan çocuklarımızın ders kitaplarını bedava vereceğiz. Bu bütçe milletin paraları ile oluşan bütçedir. Bütçeyi milletin imkanları için seferber etmek bizim görevimizdir” diye konuştu.

Şahin, kongrenin ardından Gerede Esentepe Kayak Merkezi'ne giderek incelemelerde bulundu.

Esentepe Kayak Merkezi'nin öncelikle elektriğinin bağlanması ve yolunun yapılması gerektiğini belirten Şahin, bunun için talimat verdiğini kaydetti.