BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  DÜNYA

Yunan yoksullarından 5 milyar avro çıktı

Yunanistan'da, kendilerini yoksul gösterip vergi kaçıran çok sayıda kişinin İsviçre bankalarında inanılmaz miktarda parası tespit edildi.

Abone ol

Yunanistan'da, kendilerini yoksul gösteren ve vergi beyannamelerinde yıllık gelirlerini az bildiren çok sayıda kişinin İsviçre bankalarında 5 milyar avronun üstünde paraları bulunduğu tespit edildi.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos parlamentoda yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı'nın elinde bulunan resmi verilere göre, 2009 yılında 20 bin avronun altında yıllık gelir bildiren 3 bin 718 Yunan vatandaşının İsviçre bankalarında toplam 5,4 milyar yatırımları bulunduğunun belirlendiğini bildirdi.

Sol İttifak SYRİZA Partisi Başkanı Aleksis Çipras'ın konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Venizelos, 2033 kişinin yıllık olarak beyannamelerinde 20 bin avronun altında, 1143'ünün 10 bin avronun altında ve 542'sinin de bin avronun altında gelir bildirdiklerini ifade ederek, İsviçre bankalarındaki Yunan paralarının vergilendirilmesiyle ilgili yasal mevzuatın süratlendirildiğini açıkladı.