BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.398,26
HABER /  POLİTİKA

Kürdistan ve Öcalan özgürleşecek!

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, çetebaşı Abdullah Öcalan ve siyasi tutuklular için mücadele çağrısında bulundu.

Abone ol

Kimsenin yılmamasını isteyen ve gecenin en karanlık anının sabaha en yakın zaman olduğunu iddia eden Miletvekili Üçer, tartışılacak açıklamalarda bulundu:

"Kürdistan özgürleşecek, Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklıklar özgürleşecek. Ve biz bunları görünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz."

BDP Van İl örgütü operasyonları, ve çetebaşı Öcalan'a yönelik tecrit protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Feki Teyran Parkı'nda basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP'li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile yaklaşık 100 partili katıldı. Basın açıklamasını yapan BDP'li Üçer, şöyle konuştu:

"Erdoğan şunu çok iyi bilsin ki, Kürdistan özgürleşinceye kadar, Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan özgürleşinceye kadar, on binlerce siyasi tutuklu serbest kalıncaya kadar, yurt dışındaki sürgün yurtseverler özgür ülkelerine dönünceye, gerillaya yönelik imha operasyonları son buluncaya kadar bizim onurlu mücadelemiz devam edecek. Bizim onurlu mücadelemiz özgürlükle taşlandırılacak. Kürdistan, Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan özgürleşecektir. siyasi tutsaklar özgürleşecek. Biz bunları görünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Kür halkına şunları söylemek istiyorum. Kimse yılmasın, çünkü gecenin en karanlık anı sabaha en yakın zamandır. Gelecekte güzel günler göreceğiz. Biz gelecekte özgür Kürdistan'da onurlu bir yaşamın temelini hep birlikte atacağız. Çünkü biz bu yola baş koymuşuz."