BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,48
HABER /  DÜNYA

Yunan adaları elde kaldı

Yunanistan'ın satmayı planladığı iddia edilen adalara alıcı bulunamıyor.

Abone ol

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’da borç yükünün hafifletilmesi için bazı adaların satılması gündeme gelmişti. 50 milyar dolar gelir beklenen adaların satılması girişimi, Atina'da yayımlanan haftalık To Vima gazetesine göre çıkmaza girdi. Gazetenin haberine göre bürokraside yaşanan zorluklar ve adalardan elde edilmesi beklenen gelirin ne şekilde değerlendirileceğinin belli olmaması yatırımcıların adalara olan ilgisini azalttı.

To Vima’da "50 milyarlık gelir hikaye" başlıkla yer alan haberde, "Devletin 1990 yılından bu yana değerlendirmeyi planladığı 598 ada ile ilgili girişimlerinin bugüne kadar sonuçsuz kaldığını ve Ege'de satışa çıkarılan 50'den fazla özel adaya da alıcı bulunmadığını" belirtildi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu ise "Hükümetin 50 milyar gelir sağlama hedefinin, 5 yıllık bir süreyi kapsadığını" söyledi.

"Hükümetin bu çerçevede değerlendirmeyi planladığı kamuya ait taşınmaz malların ve bazı kurumların satış yapılmadan da çeşitli şekillerde değerlendirilebileceğini" ifade eden Papakostandinu, "örneğin, bunlar hisselere evrilip özel şirketlere aktarılarak değerlendirilebilir" dedi.

SATILIK LİSTESİ UZUN

Papakostandinu, "Yunanistan'da bazı bölgesel havaalanlarına, limanlara, posta teşkilatına, devlet tren yollarına, gazinolara, milli piyango gibi kurumlara ve büyük kentlerin su şebekelerine stratejik yatırım ortakları bulunmasının hükümetin planları dahilinde bulunduğunu" belirtti.