BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  GÜNCEL

Türk Dışişleri Libya'dan kaygılı

Bingazi'de ve ülkenin doğu kesimindeki yerleşim birimlerinde cereyan eden olayların kaygı verici boyutlara ulaştığını açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Libya'da ağırlıklı olarak Bingazi'de ve ülkenin doğu kesimindeki yerleşim birimlerinde cereyan eden olayların kaygı verici boyutlara ulaştığını açıkladı.

Ünal, bir soruya verdiği cevapta, Libya'da ağırlıklı olarak Bingazi'de ve ülkenin doğu kesimindeki yerleşim birimlerinde cereyan eden olayların kaygı verici boyutlara ulaştığını belirtti.

"Ortak tarih paylaştığımız kardeş Libya'nın iç barış, huzur ve refahına önem veriyoruz." diyen Ünal, olaylarda can kayıpları ve yaralanmalar meydana gelmiş olmasından üzüntü duyduklarını ifade etti.


Ünal, "Halihazırda, Trablus Büyükelçiliğimiz ve Bingazi Başkonsolosluğumuz, Libya'da yaşayan vatandaşlarımızın emniyetinin güvence altına alınmasını teminen yerel makamlarla eş güdüm halinde çalışmalar sürdürmektedir. Gelişmeler tarafımızca yakından takip edilmekte ve gerekli olabilecek önlemlerin alınması için hazırlıklar yürütülmektedir." ifadelerini kullandı.