BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan seçim restini çekti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir'deki toplu yatırım açılış töreninde konuşuyor

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada resmen seçim restini çekti. Muhalefet liderlerine net bir dille seslenen Başbakan Erdoğan,"Benim partim ikinci parti olursa, genel başkanlıktan istifa eder Anadolu yollarına çıkar halkımın arasına karışırım. Eğer millet size inanmazsa siz gereğini yapacak mısınız?" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'aile sigortası' projesini de eleştiren Erdoğan, "Bu aritmetik de matematik de bilmiyor" dedi. Erdoğan, CHP liderinin Van Gölüne "Van Denizi" demesini de "Kılavuzu doğru olmayınca gölü de deniz zannedersin" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başakşehir'deki toplu yatırım açılış töreninde konuştu.

GÜVEN ÇAĞRISI YAPTI

Türkiye'nin güven ve istikrar ortamıyla ilerlediğini ve geliştiğini söyleyen Erdoğan, "Güven ortamından, istikrar ortamından asla taviz vermeyeceğiz" sözleriyle de muhalefete yüklendi:

"Türkiye istikrarlı şekilde büyürken, güçlenirken birileri bundan rahatsızlık duyuyorlar. Eskiden mutlu bir azınlık, küçük bir azınlık kazanıyor millet ise sadece izliyordu. Birilerinin işi tıkırında gidiyor, millet ise her seferinde kaybediyordu. Ekonomik krizin faturası milletin sırtına bindiriliyordu. Biz bu kısır döngüyü kırdık. Milletin kazanmasından rahatsız olanlar, kendilerinin kaydettiğini görüyorlar."

KORKU SİYASETİNE PRİM VERMEYİN

"Bu hazımsızlık korkutma siyasetiyle ortaya çıktı. Bizi korku salarak yıpratmak istiyorlar. Ana muhalefetin genel başkanı çıkıyor, 'Aile Sigortası'yla ilgili olarak 'En az 600 TL en fazla 1200 lira vereceğiz' diyor. Bunun maliyeti bize 7 milyar dolar diyor. Bu aritmetik de matematik de bilmiyor. Kaynak benim diyor. O kadar heyecanlı gidiyor ki ayakları yerden kesilmiş. Van'da konuşuyor: 'Çocukluğunda ilk kez Van Denizi'nde vapura bindim' demiş. Van Gölü ne zaman deniz olmuş? Kılavuzun doğru olmayınca gölü de deniz zannedersin."

BEN İSTİFA EDERİM YA SİZ...

"Demokrasilerde söz de karar da milletindir" diyen Erdoğan, 112 gün sonra yapılacak olan genel seçimler öncesi tüm muhalefet liderlerine 'istifa çağrısı' yaptı:

"Demokrasilerde söz de karar da milletindir. 112 gün sonra sandık yine milletin önünde olacak. Millietim yine vicdanıyla karar verecek ve aziz millet ne derse yine o olacak. Korkudan bahsedenlere söylüyorum. Demokrasiye inanıyorsanız, millete güveniyorsanız, kendinize güveniyorsanız sandık orada. Eğer millet size inanırsa gereğini yapar, millet size inananmazsa siz de gereğini yapacakmısınız?"

İSTİFA EDİP ANADOLU YOLLARINA ÇIKARIM

"Ben söylüyorum, partim ikinci parti olursa genel başkanlığı bırakır Anadolu'nun yollarına düşerim. Halkımın içine karışır, çalışırım. Siz de halkın arasına karışacakmısınız? Bahçeli 8 ay gitti sonra geri geldi. Bunlar koltuğu bırakamazlar. Niye çünkü bunlar koltuğa güç katanlardan değil, koltuktan güç alanlar... Benim CHP'ye MHP'ye BDP'ye oy veren kardeşim. Yerelde genelde bu kadar yatırım yapılıyor. Bunları görmüyor musun, duymuyor musun? 10 yıl önceye bakarak kararınızı verin."